Skip to main content

De oproep van energieminister Bart Tommelein om meer zonnepanelen te installeren heeft zich effect niet gemist. “De vraag is fors toegenomen”, zegt Alex Polfliet van PV Vlaanderen in Het Laatste Nieuws.
Haal de Turteltaks omlaag door zoveel mogelijk zonnepanelen te leggen: dat zei kersvers Vlaamse minister van Energie Tommelein (Open VLD) begin mei. Die oproep valt niet in dovemansoren.
“We zien binnen de sector dat de vraag duidelijk toeneemt”, zegt Alex Polfliet, voorzitter van PV Vlaanderen, de federatie van installateurs van zonnepanelen. “In mijn eigen adviesbureau zijn er vijf keer zoveel vragen als normaal. Maar ook bij de installatiebedrijven staat de telefoon niet stil”, klinkt het.
Volgens Polfliet heeft de minister met zijn oproep vooral het vertrouwen in zonnepanelen een boost gegeven. Sinds 1 juli vorig jaar moesten eigenaars plots een belasting betalen waarvan op het moment van installatie nog geen sprake was, het zogenaamde prosumententarief. “Maar nu heeft hij Tommelein duidelijk gemaakt dat hij de kaart van zonnepanelen wil trekken en dat geeft mensen een duwtje in de rug.”
Bron: Het Laatste Nieuws

Leave a Reply