Skip to main content

Bij de overheid kan u vandaag een energielening afsluiten om uw huis energievriendelijker te maken met bijvoorbeeld dakisolatie, zonnepanelen of hoogrendementsglas. Binnenkort kan dit wellicht aan nog aantrekkelijkere voorwaarden.
In het huidige systeem kan men tot 10.000 euro lenen, die men aan een interestvoet van 2% over 5 jaar dient terug te betalen.
“Maar ik wil de rente op energieleningen graag laten zakken naar 1%”, zegt Vlaams energieminister Bart Tommelein (Open VLD) in Het Laatste Nieuws. “En voor de kwetsbaarste doelgroep uiteraard behouden op 0%. Verder bekijken we of we het bedrag kunnen optrekken en de termijnen waarbinnen de lening terugbetaald moet worden kunnen verlengen.” CD&V pleit er alvast voor om een energielening tot 50.000 euro mogelijk te maken.
De maatregel om de intrestvoet van de energielening te laten zakken naar 1% is een onderdeel van het ‘zonneplan’ dat Tommelein binnenkort presenteert. “Dat zonneplan moet het voor gezinnen, bedrijven én overheid makkelijker maken om te investeren in zonnepanelen”, besluit de minister.
Bron: Het Laatste Nieuws
 

Leave a Reply