Op zoek naar een warmtepomp? Ontvang gratis een offerte

Vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk voor een afspraak.

  Ontdek onze slimme warmtepompen

  Wat is een warmtepomp?

  Een warmtepomp zorgt net als een stookketel voor verwarming en warm water. De warmte die ze opwekt, wordt naar je vloer- of wandverwarming, radiatoren of ventiloconvectoren gestuurd om je woning te verwarmen en naar je boilervat om het water voor je keuken, bad en douche op te warmen.

  Als je voor een warmtepomp bij Futech kiest, zorgen wij ervoor dat deze op de goedkoopst mogelijke momenten van de dag werkt zodat jij maximaal op je energiefactuur kan besparen!  

  Waarom kiezen voor een warmtepomp?

  Met een warmtepomp benut je omgevingswarmte, waardoor het energieverbruik gemiddeld 75% lager ligt dan bij een traditionele stookketel. Deze duurzame oplossing, in combinatie met zonnepanelen, zorgt voor een CO2-neutrale werking, waarmee je actief bijdraagt aan een groenere toekomst.

  De veelzijdigheid van warmtepompen gaat verder dan enkel verwarmen; ze bieden ook de mogelijkheid tot koeling, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een aangenaam binnenklimaat.

  Bovendien heeft de installatie van een warmtepomp een gunstig effect op het E-peil van je nieuwbouwwoning. Bij verbouwingen kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid, wat de investering nog aantrekkelijker maakt. Zowel de installatie van een standalone warmtepomp als een hybride systeem (gekoppeld aan een bestaande gasketel) komen in aanmerking voor deze premie.

  Kies voor een duurzame en rendabele investering: de initiële kosten zijn vergelijkbaar met die van een gasketel, terwijl je energiefactuur significant daalt en de onderhoudskosten afnemen. Maak de overstap naar duurzame energie en geniet van de vele voordelen voor jou en het milieu!

  Welke soorten warmtepompen zijn er?

  Bij Futech kiezen we bewust voor een monoblok lucht/water warmtepomp van 12 kW .

  Een lucht/water warmtepomp haalt warmte-energie uit de buitenlucht door middel van een buitenunit of luchtkanalen door je dak. Om te koelen, draait ze haar werking simpelweg om: ze haalt de warmte uit je binnenlucht en stuurt ze naar buiten.

  Verwarm je woning slim

  Bespaar en verduurzaam

  Een warmtepomp is in investering nauwelijks duurder dan een gasketel. Bovendien ligt je energiefactuur gevoelig lager en betaal je minder onderhoudskosten!

  Verhoog de energie-efficiëntie van je woning met een warmtepompinstallatie!

  De installatie van een warmtepomp heeft een gunstig effect op het E-peil van je (nieuwbouw)woning.

  Slimme warmtepompen voor maximale besparing

  Bij Futech kies je voor warmtepompen met intelligente sturing, geleverd door onze partner iLumen. Profiteer van maximale efficiëntie tijdens overschotten aan zonne-energie of bij goedkope stroom. Bij hoge tarieven passen we een verminderde werking toe of schakelen we de warmtepomp tijdelijk uit, waardoor je energiekosten dalen.

  Frequent gestelde vragen

  Komen warmtepompen in aanmerking voor een premie?

  Een warmtepomp heeft een gunstig effect op het E-peil van je (nieuwbouw)woning. Bij verbouwingen kom je in aanmerking voor de Mijn VerbouwPremie van de Vlaamse overheid, wat de investering nog aantrekkelijker maakt. Zowel de installatie van een standalone warmtepomp als een hybride systeem (gekoppeld aan een bestaande gasketel) komen in aanmerking voor deze premie.

  Kan Futech mijn warmtepomp slim aansturen?

  Jazeker! Elke warmtepomp die we plaatsen, wordt standaard gekoppeld aan de digitale meter. Dit maakt het mogelijk om door middel van slimme sturing de warmtepomp te boosten op goedkope momenten en hem te deactiveren op de dure momenten.

  Wat is een monoblok en wat zijn de voordelen van dit systeem?

  Bij dit type warmtepomp zijn alle componenten ingebouwd in één toestel, de buitenunit. Bij een monoblok worden het binnen en buitenstromen van koelgas geëlimineerd en is er geen koelgastechnieker nodig.

  Geeft een warmtepomp veel geluidsoverlast?

  De warmtepomp die Futech plaatst is fluisterstil. Je zal hiervan met andere woorden nauwelijks of geen hinder van ondervinden.