OVER FUTECH

Het Futech ecosysteem

Meer dan de som van zijn componenten

We zijn meer dan zomaar een installateur van zonnepanelen. Futech ontwikkelt, produceert, verdeelt en installeert een breed gamma van producten.
Onze uniekste en grootste troef? Slimme technologieën die onderling communiceren waardoor je je verbruik integraal kan afstemmen op jouw productie, zowel voor bestaande producten als toekomstige.

Ontdek ons ecosysteem

MONITORING

iLusmart

De iLusmart is een digitale datamonitor die aan je digitale meter gekoppeld wordt en registreert hoeveel je stroom afneemt. Als je zonnepanelen hebt, registreert iLusmart ook hoeveel je op het net zet.

ENERGIE

Zonnepanelen

Onze monokristallijne zonnepanelen staan garant voor de beste kwaliteit en het hoogste rendement op de markt, ook in de schaduw. En omdat het oog ook wat wil, rusten wij je dak uit met esthetische, volledig zwarte zonnepanelen.

LAADPAAL

iLucharge

Met een iLucharge kan je gemakkelijk de overtollige zonne-energie gebruiken om je elektrische auto op te laden. De module is speciaal gemaakt om elektrische auto’s op te laden en daar dus ook voor beveiligd en is perfect te integreren in een bestaande elektrische kast.

ENERGIE

Omvormer

Futech kiest bewust voor omvormers van gerenommeerde fabrikanten die aan het QC Futech label voldoen en garant staan voor een hoge efficiëntie en opbrengst. Deze omvormers zijn veilig, gebruiksvriendelijk en hebben weinig onderhoud nodig.

OPTIMALISATIE

PIDbox

Vanaf de dag van de plaatsing verzekert de PIDbox je het hoogst mogelijke rendement tijdens de volledige levensduur van je zonnepanelen. Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat PIDbox gemiddeld 7,5% meer energie uit je zonnepanelen haalt.

ENERGIEOPSLAG

iLubat

Met de iLubat sla je eenvoudig je geproduceerde zonne-energie op. Zo hoef je die energie niet terug naar het distributienet te sturen en kan je er maximaal gebruik van maken. Die energie kan je dan later gebruiken, wanneer je zonnepanelen weinig of geen energie produceren. De nieuwe iLubat ontlaadt in tegenstelling tot oudere modellen ook doorheen de dag waardoor de opgeslagen energie meteen beschikbaar is. Zo kan je de energie die in de voormiddag werd opgeslagen al in de namiddag gebruiken, wanneer het bijvoorbeeld regent.

ENERGIEOPSLAG

iLuheat

iLuheat is een toestel dat de overtollige energie van je zonnepanelen opslaat in de vorm van warmte in je elektrische boiler, op momenten waarop ze meer produceren dan je verbruikt. Zo hoef je die energie niet terug te plaatsen op het net en maak je er zelf maximaal gebruik van.