Skip to main content

De Limburgse bouwsector rekent de komende maanden op een fors aantal bestellingen voor renovatiewerken en energiebesparende maatregelen. De reden hiervoor is dat de bestaande premieregeling grondig door elkaar wordt geschud.
“Veel klanten zullen dus nog in extremis van de bestaande voorwaarden willen genieten”, zegt Chris Slaets, directeur van de Confederatie Bouw Limburg in een interview aan Made In Limburg. Eind juni komt er een herziening van de incentives om bijvoorbeeld hoogrendementsglas te plaatsen, de na-isolatie van de spouwmuren te doen, dakisolatie te leggen of een gascondensatieketel en zonneboiler te plaatsen.
“Vanaf juli is het gedaan met de diverse, aparte premies en worden die geleidelijk aan vervangen door een premie voor een totaalaanpak”, zegt Slaets. “Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, is nog niet duidelijk, maar de contouren liggen vast. Er worden extra stimuli ingebouwd voor gecombineerde maatregelen (zoals de reeds bestaande premie voor muur- en glasisolatie samen) en een totaalaanpak. De aparte premies voor dakisolatie en hoogrendementsglas worden in trappen verlaagd.”
Wie nog van de huidige premies wil genieten, doet er goed aan niet langer te talmen. “Er moeten immers heel wat formaliteiten worden vervuld en de werken moeten tijdig worden opgestart. De huidige premies kunnen de uiteindelijke kosten met ongeveer 40% drukken.”
 

Leave a Reply