Skip to main content

Recent kregen we berichten van twee merkwaardige communicatiemethodes: van een firma die PV-panelen reinigt en van de zogenaamde Zonnebond. Op basis van de beschikbare gegevens, denken we dat het om misleidende communicatie gaat. We zullen beide organisaties schriftelijk om meer uitleg vragen, maar houden er toch aan om u nu reeds op de hoogte te brengen.

Telefooncampagne over netvergoeding door reinigingsfirma Sol-utions

Een medewerkster van Alex Polfliet werd opgebeld door een zich officieel voordoende persoon met de vraag of ze een PV-installatie had en of ze op de hoogte was van de netvergoeding. Om te bespreken op welke manier ze dit best kon betalen stelde de persoon voor om iemand langs te sturen. Bij navraag bleek het om de firma Solutions (www.sol-utions.net) in Brugge te gaan.

Bij een tweede telefoon gaf de firma toe dat ze de netvergoeding gebruikten als start voor het gesprek. De bedoeling is om particulieren te bezoeken en zoveel mogelijk te overtuigen om de panelen te laten reinigen door de firma.

De zonnebond: een pseudo vereniging voor particulieren

In de pers is een nieuwe vereniging opgedoken: de Zonnebond, die op haar website beweert om de belangen van de sector te verdedigen (zie schermafdruk hiernaast).

In een artikel op de website “Bouwinfo” (zie link hieronder) staat deze claim opnieuw in de inleiding: “Tijd voor duidelijkheid: de Zonnebond brengt licht op de zaak. Deze zal als informatief orgaan dienen voor zowel particulieren als professionals.”

Dit is misleidende communicatie: het gaat hier niet om een nieuwe vereniging, maar om een individueel initiatief van de zaakvoerder van Global Solutions te Beernem bij Brugge, een kleine PV-installateur /verkoper. Hij biedt enkel CIGS modules van Solar Frontier aan.

Dit is misleidende communicatie: het gaat hier niet om een nieuwe vereniging, maar om een individueel initiatief van de zaakvoerder van Global Solutions te Beernem bij Brugge, een kleine PV-installateur /verkoper. Hij biedt enkel CIGS modules van Solar Frontier aan.

De echte vereniging voor PV-eigenaars: Zonstraal vzw

Op 15 januari 2013 werd Zonstraal vzw opgericht. Zonstraal vzw heeft als doel het bevorderen van duurzame en hernieuwbare energieproductie, en het verdedigen van de belangen van eigenaars van zonnepanelen. Zonstraal vzw is de eerste en enige belangenvereniging voor particulieren. Ook zelfstandigen, kleine KMO’s en verenigingen zijn welkom. De oprichters zijn nauw verbonden met het Zonstraal Forum en hebben goede contacten met PV-Vlaanderen.

Meer informatie op de nieuwe website: www.zonstraal.be

Bron : PVVlaanderen

Join the discussion One Comment

  • Van Holm Robert schreef:

    Weer een firma met schimmige activiteit? Probeer nu maar eens je contract op te zeggen. Storten zal wellicht op een of andere manier wel nog kunnen; een eind stellen is weer een ander paar mouwen.
    Dat wil zeggen dat een aangetekend schrijven NIET kan afgeleverd worden en je contract automatisch verlengd wordt.
    Onze ervaring bij sol-utions.net oostmeers7 8000 brugge.

Leave a Reply