Wanneer de Energie Adviseurs van Futech Home bij onze klanten peilen waarom ze ervoor gekozen hebben om zonnepanelen te laten plaatsen, krijgen zij vaak als antwoord dat het rendement van de investering in zonnepanelen hoger ligt dan de rente op een spaarboekje. Ook geven klanten vaak aan dat ze minder afhankelijk wensen te zijn van de (stijgende) energieprijzen.
Je kan hen moeilijk ongelijk geven…
Hoger rendement dan spaarboekje
Op de langere termijn ligt het gemiddeld financieel rendement van zonnepanelen zonder twijfel hoger dan de rentevoet van een spaarboekje. Voor een gezin van 3 personen met een gemiddeld stroomverbruik van ongeveer 3.600 kWh per jaar mag u bij Futech Home rekenen op een gemiddeld financieel rendement van 11% en een gemiddelde terugverdientijd van 8 tot 9 jaar. Het spreekt voor zich dat dergelijke rendementen op een spaarboekje vandaag utopisch zijn.
Bij Futech Home kan u een extra hoog rendement op uw investering in een zonnepaneleninstallatie realiseren. Zo ontwikkelden onze ingenieurs de zogenaamde financiële optimalisatieformule waarbij u gevoelig op het prosumententarief kan besparen, hetgeen resulteert in de kortst mogelijke terugverdienperiode. Indien u bovendien 12 zonnepanelen of meer bij Futech Home aankoopt, krijgt u er bovendien de PIDbox van onze partner iLumen bij. Dit toestel verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt hun levensduur. Op deze manier mag u er gerust in zijn dat uw panelen tijdens hun volledige levensduur de hoogst mogelijke opbrengsten zullen opleveren.
Tenslotte kiest onze onderneming met zijn eigen QC Futech Home label voor producten van de hoogste kwaliteit en het beste rendement. Zo wordt elk paneel onderworpen aan strenge productienormen en – eisen die wij onszelf opleggen.
Indien u zelf de terugverdientijd van uw zonnepanelenproject bij Futech Home wenst te analyseren, kan u gratis gebruik maken van onze gloednieuwe tool.
Steeds duurdere energiefactuur
Wanneer u voor de installatie van een zonnepaneleninstallatie kiest, legt u als het ware uw elektriciteitsprijs vast voor de komende 20 à 25 jaar. Geen overbodige luxe, rekening houdend met de huidige en toekomstige prijsstijgingen van elektriciteit. Zo steeg de elektriciteitsfactuur per gezin in 2016 gemiddeld met 286€. In 2017 bedraagt de stroomfactuur van een gemiddeld Vlaams gezin voor het eerst meer dan 1.000 euro.
Onderstaande grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse elektriciteitsfactuur op jaarbasis voor een doorsnee gezin in Vlaanderen met een gemiddeld elektriciteitsverbruik van 3.500 kWh. Zoals u kan vaststelllen nam deze factuur tussen januari 2015 en juli 2016 toe met maar liefst 285€, oftewel 42,2%.