Skip to main content

Futech staat garant voor een full service. Zo zorgen ze voor de engineering, het belangrijkste aspect bij de installatie. Concreet houdt dit in dat ze statische berekeningen uitvoeren, plannen en schema’s tekenen, een sterkteberekening doen indien nodig, studie bekabeling, spanningsval,enz. Ook al het administratieve werk – bouwvergunning, gemeentesubsidies, enz- nemen ze voor hun rekening. Dan is er uiteraard nog de montage die steeds door een gespecialiseerd team uitgevoerd wordt op basis van de engineering die voordien gebeurde. Ook hierin zit alles inbegrepen. Indien er hiervoor een stelling of een valbeveiliging nodig is, zorgt Futech daar ook voor.

Na de effectieve installatie gaat Futech dit melden aan de netbeheerder en zorgen voor de keuring door een erkend keuringsorganisme. Nadien zorgen ze ook voor de registratie bij de VREG zodanig dat u zorgeloos van uw groenestroomcertificaten kan genieten. Tot slot wordt u dan nog het volledige servicedossier overhandigd met de schema’s en de keuring.

Door middel van alle kennis die Futech doorheen zijn looptijd vergaard heeft, zijn ze tot de conclusie gekomen dat het belangrijk is om met een goede voorbereiding van start te gaan. Een belangrijk verschil dat Futech heeft ten opzichte van de concurrent, is dat zij kwaliteit steeds op de eerste plaats zetten. Zo werken ze niet met de goedkoopste panelen maar met de beste. Ze willen zich niet positioneren op basis van prijs maar op basis van kwaliteit.

Zo gebruikt Futech op de particuliere markt dezelfde panelen als op de bedrijfsmarkt. Hier wordt enkel met monokristallijne panelen gewerkt omwille van het hogere rendement dat deze panelen genereren. Het gaat over de meest efficiënte panelen die momenteel op de markt zijn. Concreet heeft één paneel een vermogen van 255WP.

Voordelen

1) Terugdraaiende teller

Particuliere installaties kleiner of gelijk aan 10 kW kunnen genieten van een terugdraaiende teller. Dit betekent dat, indien de zonnepanelen goed gedimensioneerd zijn op het verbruik, het verschil tussen de energieproductie en het energieverbruik na één jaar op 0 staat. Op deze manier bent u zelf energieproducent en wordt u volledig onafhankelijk van uw energieleverancier. Zo kan u overdag zoveel energie opwekken als u wilt en deze pas ’s nachts consumeren door middel van het principe van de terugdraaiende teller.

2) Groenestroomcertificaten

De groenestroomcertificaten zijn momenteel de reden waarom het zo interessant is om in zonnepanelen te investeren. Als u nu in zonnepanelen investeert, krijgt u gedurende 10 jaar, GEGARANDEERD, 90 euro per 1000 kWh. Dit maakt dat u, indien u 100% leent, in staat bent uw lening met uw certificaten af te betalen én winst te boeken vanaf jaar één. Hieronder vindt u een indicatie van de evolutie die groenestroomcertificaten doorheen de komende jaren zullen maken.

Leave a Reply