Skip to main content

Futech is al 15 jaar gespecialiseerd in residentiële en industriële projecten met zonne-energie. Voor het intekenen van industriële PV-installaties met een complex dakoppervlak maakt onze onderneming gebruik van innovatieve 3D technologie.

Kenmerkend voor complexe daken is bijvoorbeeld de aanwezigheid van veel koepels en airco units. Ook daken met een zeer specifieke vorm kennen vaak een verhoogde complexiteit.

Detailopnames

Om het dakoppervlak van dergelijke daken optimaal in te tekenen maakt Futech gebruik van innovatieve 3D dronetechnologie. Zo kunnen we inschatten hoeveel panelen er maximaal op het dak kunnen liggen en schaduwelementen vermijden. 

Hiertoe maakt een professionele operator een dronevlucht boven het dak van de klant. Tijdens deze vlucht worden er detailopnames van het dak gemaakt die na verwerking resulteren in zeer gedetailleerde 3D-modelleringen. Onderstaande afbeelding toont een puntenwolk voor een specifiek dak, gebaseerd op maar liefst 153 unieke foto’s die werden samengebracht tot één geheel.

Puntenwolk 3D

Door het zeer hoge detailniveau van het 3D-model van het dak, vormt dit de ideale basis voor de effectieve intekening van de zonnepaneleninstallatie.

3D design3D design

Tal van voordelen

Het gebruik van 3D dronetechnologie voor het intekenen van complexe daken biedt tal van voordelen. Zo vermijden we overbodige verplaatsingen en, vaak zeer tijdsintensieve, opmetingen. Zoals eerder vermeld kennen de opgeleverde beelden een zeer hoge detailgraad. Tenslotte biedt de aanpak met 3D dronetechnologie de mogelijkheid om voor elke dag van het jaar schaduwelementen te simuleren (zie onderstaande figuur), die een belangrijke factor zijn in het ontwerp van het optimaal legplan.

schaduwelement winter

Interesse in zonnepanelen op uw bedrijfsdak? Ontdek onze oplossingen voor bedrijven!