Skip to main content

Op woensdag 15 maart in de vroege namiddag brachten de studenten van de bachelor en master industriële wetenschappen uit KU Leuven campus Diepenbeek een bezoek aan Futech. 

Starten in de zon

Hoe beter de rondleiding starten dan buiten in het zonnetje? Het weer zat goed mee en energie adviseur Joren Jeuris nam de studenten mee naar buiten. Daar kregen kort al even de uitleg over het bedrijf en de do’s en don’ts tijdens de rondleiding. 

Daarna volgde alle informatie over onze laadoplossingen, welke opties er zijn en welke ontwikkelingen we hier zelf al rond gemaakt hebben. Vervolgens bewoog de groep zich verder naar de opstelling van zonnepanelen die meedraaien met de zon. Zo vertelde Joren over de manieren waarop Futech zonnepanelen test. 

Producten en research & development

Vervolgens begaf de groep zich naar binnen en namen ze plaats in onze flex office waar ze een goodiebag in ontvangst mochten nemen. Dit samen met een uitleg over de roots van het bedrijf en de innovatieve producten die Futech onderscheiden. 

De volgende stop was bij R&D, waar onze ontwikkelingen het levenslicht vinden. Na een korte uitleg over de verschillende testopstellingen vroeg Joren een student om een batterijmodule op te tillen. Dit om aan te tonen dat we niet alleen technisch kijken naar onze producten, maar we ook zeker en vast ergonomische beslissingen in overweging nemen. 

Flits

Een van de latere stops in de tour was onze flash test. Hierbij kijken we een zonnepaneel na, door er een zeer fel licht op te laten schijnen. Dit demonstreerde Joren ook aan de leerlingen.
Uiteindelijk legde de energie adviseur nog even de aandacht op onze samenwerking met Bewel, die onze PIDboxen en andere dingen assembleren. Als laatste toonde hij ook nog de ‘PIDboxes of fame’. 

De rondleiding concludeerde opnieuw in de flex office, waar de studenten hun goodiebag ophaalden en daarna weer huiswaarts keerden.
We waren zeer blij om hen te mogen ontvangen en danken hen voor hun interesse en de vragen!