Skip to main content

Onlangs kon u op onze blog lezen dat Tesla afgelopen week in Heusden-Zolder het eerste Belgische laadstation op zonne-energie opende. Aan de 12 oplaadpunten kunnen de modellen Tesla S en X in enkele minuten volledig opladen. De zonne-energie die het bewuste laadstation voorziet is afkomstig van een zonnepanelenproject van Futech bij Truck Stop 26 bis.
Truckstop 26 bis Futech
Het is de eerste keer in België dat een snellaadstation van Tesla direct geïntegreerd is met op de locatie zelf opgewekte zonne-energie. De keuze voor Heusden-Zolder gebeurde niet toevallig. “Het snellaadstation vormt een belangrijke ondersteuning aan de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Ruhrgebied”, reageert An De Pauw, manager van Tesla in Het Belang Van Limburg. Ook burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans, is tevreden met de locatiekeuze. “Dit moet ons gemeentebestuur een boost geven om krachtiger te werk te gaan op het vlak van duurzaamheid”, klinkt het.
De stroom voor het bewuste laadstation is afkomstig van zonnepanelen die door Futech werden geplaatst op een grote schans boven de beveiligde parking van Truck Stop 26 in Heusden-Zolder. De zonnepaneleninstallatie heeft een vermogen van 1,75 MW en wordt van dichtbij gemonitord door onze zusteronderneming iLumen. Uiteraard is Futech er als Limburgse onderneming erg trots op zijn steentje te hebben mogen bijdragen aan deze mooie primeur voor België.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply