Skip to main content

Tesla heeft donderdag een nieuw snellaadstation geopend in Heusden-Zolder. De elektrische modellen S en X kunnen aan de 12 oplaadpunten op enkele minuten tijd worden opgeladen in plaats van meerdere uren. Heusden-Zolder heeft het eerste snellaadstation in België dat wordt voorzien van zonne-energie. Dat meldt Tesla tijdens een persmoment.
Het nieuwe snellaadstation, gelegen aan de Industrieweg in Heusden-Zolder, vervoegt een netwerk van bijna 300 locaties in Europa. Zowel Model S – een elektrische sedan met een bereik van 300 tot 500 kilometer – en Model X – een SUV met hetzelfde bereik – kunnen in 20 minuten halfvol en in 40 minuten voor 80 procent geladen worden. “Dat is meer dan voldoende om een volgende snellaadstation in het netwerk te bereiken”, zegt An De Pauw, manager van Tesla België.
Boost
Het is de eerste keer in België dat een snellaadstation van Tesla direct geïntegreerd is met op de locatie zelf opgewekte zonne-energie. “Als er meer energie wordt opgewekt dan er wordt gebruikt, vloeit deze door naar het net”, aldus De Pauw. “Indien er meer stroom nodig is dan er wordt geproduceerd, wordt er duurzame gecertificeerde stroom vanuit het net geleverd.”
De locatie van het oplaadstation is niet zomaar gekozen. “Het snellaadstation vormt een belangrijke ondersteuning aan de verbinding Antwerpen-Luik en de verbinding tussen Brussel en het Roergebied”, aldus nog De Pauw. Ook burgemeester van Heusden-Zolder, Mario Borremans, is tevreden met de locatiekeuze. “Dit moet ons gemeentebestuur een boost geven om krachtiger te werk te gaan op het vlak van duurzaamheid”, klinkt het.
In België zijn er nog vijf andere snellaadstations van Tesla, namelijk in Aartselaar, Machelen, Nijvel, Aarlen en Gent.
Bron: Het Belang Van Limburg, 8 juni 2017

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply