Skip to main content

Onlangs lanceerde de Vlaamse overheid de campagne ‘Overal zonnepanelen’. In dit kader konden Vlamingen grote daken nomineren die volgens hen geschikt zijn voor een zonnepaneleninstallatie.
Overal zonnepanelen delen
In het totaal nomineerden 5.401 Vlamingen maar liefst 812 daken van scholen, sporthallen, zwembaden, bibliotheken, ontmoetingscentra, supermarkten,… in hun buurt. Vlaams Energieminister Bart Tommelein is onder de indruk. “Vlaamse gezinnen kiezen volop voor zonne-energie. Het is mooi om te zien hoe zij dankzij deze campgne het potentieel aantonen. Het is nu aan de bedrijven en de overheden om hun goede voorbeeld over te nemen.”
Het populairste dak per provincie krijgt een gratis haalbaarheidsstudie van het Vlaams Energieagentschap. Uiteraard hoopt minister Tommelein dat er zoveel mogelijk van de genomineerde projecten daadwerkelijk gerealiseerd worden. “Mijn droom is uiteraard om elk project te realiseren. Het Vlaams Energieagentschap bekijkt dan ook of genomineerde daken terecht kunnen in bestaande ondersteuningstrajecten”, besluit Tommelein.
Populairste daken die gratis haalbaarheidsstudie krijgen
Antwerpen: Woonzorgcentrum Parel der Kempen Westerlo (194 stemmen)
Limburg: Kim Clijsters Academy Bree (36 stemmen)
Oost-Vlaanderen: Bernarduscollege Oudenaarde (1017 stemmen)
Vlaams-Brabant: Vrije Basisschool Pastoor Dergent Gelrode (738 stemmen)
West-Vlaanderen: Het Drieberoepengebouw gastronomische school Ter Groene Poorte Brugge (138 stemmen)
Bron: Tommelein.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief  

Leave a Reply