Skip to main content

Vlaams minister van Mobiliteit en openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) maakte recentelijk haar ambities bekend wat betreft de uitrol van laadpalen in Vlaanderen. “We mogen heel wat ambitieuzer zijn als het aankomt op de verdere uitrol van publieke laadpalen voor personenwagens”, klinkt het.

Als het aan de minister ligt komen er tijdens de komende vijf jaar in het totaal 30.000 extra laadpalen bij, oftewel 6.000 per jaar. “Ik ben mij ervan bewust dat dit ambitieuze cijfers zijn. Mijn kabinet zal in gesprek gaan met de voornaamste stakeholders om te voorzien in deze uitrol. Als voormalig minister van Energie ben ik nog steeds een grote voorstander van de vergroening van het wagenpark. Deze streefcijfers kunnen de Vlaming aanzetten om te kiezen voor een elektrische auto”, licht Peeters toe op haar officiële website.

Snel laden langs Vlaamse snelwegen

Concreet moeten snelwegparkings langs Vlaamse autosnelwegen voorzien worden van snellaadinfrastructuur zodat (inter)nationaal personenverkeer op zero-emissie wijze door Vlaanderen kan rijden. “Als we ervoor zorgen dat er langs onze autosnelwegen snel opgeladen kan worden, kunnen we zorgen voor een verdere stimulans om het Vlaamse wagenpark te vergroenen”, reageert Peeters.
Ook wil de minister onderzoeken of de laadinfrastructuur voor de bussen van de De Lijn kan ingezet worden voor andere voertuigen. “Het lijkt mij nuttig dat andere grote voertuigen de mogelijkheid krijgen om op te laden bij de laadinfrastructuur van De Lijn. Op die manier moedigen we andere busvervoerders ook meteen aan om de omschakeling te maken naar elektrisch rijden. Hetzelfde geldt voor transporteurs in lichte vracht en/of korte afstand”, besluit de minister.
Bron: Lydiapeeters.be, 18 juni 2020

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply