Skip to main content

Onder grote persbelangstelling heeft Vlaams energieminister Zuhal Demir (N-VA) vanmorgen het zonnepark dat Futech op het distributiecentrum van Nolmans Retail Support in Genk realiseerde officieel ingehuldigd. Nolmans Retail Support verleent de administratieve en logistieke dienstverlening van alle ToyChamp winkels en webshops in Vlaanderen en Nederland.

De installatie bij Nolmans Retail Support heeft een geïnstalleerd vermogen van 1 MWp, wat correspondeert met het jaarlijks energieverbruik van ongeveer 250 gezinnen en een jaarlijkse CO2-besparing van 400 ton.

Topinvestering

“Uiteraard juich ik de realisatie van dergelijke projecten toe”, reageerde minister Demir. “Een sneeuwbaleffect bij bedrijven is onmisbaar om onze ambities in hernieuwbare energie waar te maken. Ik hoop dus dat veel KMO’s dit voorbeeld volgen. Zonnepanelen zijn een topinvestering voor de omgeving, maar ook voor de bedrijven zelf. Ook zonder enige overheidssteun hebben ze een rendement dat veel groter is dan het gemiddeld spaarboekje.”
Bij de opening liet minister Demir zich vergezellen door Wim Dries (CD&V), burgemeester van de Stad Genk en Koen en Frank Nolmans, respectievelijk CEO en facility manager van Nolmans Retail Support NV en ToyChamp NV.

Fotogallerij

Persoverzicht

TV Limburg, Marktleider ToyChamp legt distributiecentrum vol zonnepanelen in Genk

Kanaal Z, Grote zonneparken weer in opmars

Radio 2 Limburg, Distributiecentrum ToyChamp uitgerust met 3.000 zonnepanelen: link 
Het Belang Van Limburg, Vrachtwagens leveren energie voor winkels van ToyChamp: link
Solar Magazine, Vlaams minister Demir opent zonnepark van 1 MWp bij Nolmans voor ToyChamp: link
Made In Limburg, “Zonnepanelen zijn een topinvestering voor bedrijven”: link

Social Media


Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion One Comment

Leave a Reply