Skip to main content

Op 1 januari wordt het Vlaams Energieagentschap (VEA) omgevormd tot Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA). Initiatiefneemster achter deze transformatie is Vlaams energieminister Zuhal Demir.

De VEA-organisatie wordt versterkt met een deel van de afdeling Energie, Klimaat en Groene Economie (EKG) van het departement Omgeving tot één verzelfstandigd agentschap van de Vlaamse overheid.
“Als Vlaams Energie- en Klimaatagentschap beschikken we over een grotere slagkracht, bundelen we expertise uit verschillende domeinen”, aldus de organisatie. “Zo kunnen we samen sneller de transitie maken naar een klimaatneutrale, energie-efficiënte en duurzame Vlaamse samenleving.”

Milieu- en Natuurraad  positief

​De Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen (Minaraad) toonde zich eerder al  positief over de wens van minister Demir om de klimaat- en energieopdrachten van de Vlaamse Overheid te integreren bij het nieuwe VEKA. De Minaraad vroeg daarbij wel om de concrete taakstelling zorgvuldig te bepalen: de echte integratie-oefening moet immers nog gebeuren.
Het eindresultaat moet volgens de Minaraad ‘een organisatie zijn die gewapend is voor de transversale uitdaging van klimaat- en energiebeleid’.
Bron: Solarmagazine.nl, 7 december 2020

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply