Skip to main content

De voorbije maanden zijn zonnepanelen vaak in het nieuws geweest. “Er is véél over geschreven en gepraat”, zegt Thomas Voets, Marketing & Communicatieverantwoordelijke bij Futech, “maar eigenlijk kunnen we alles in één zin samenvatten: zonnepanelen zijn interessanter dan ooit!” Dat komt door de integratie van nieuwe technologieën en dan zitten we bij Futech duidelijk aan het goede adres!
Toegegeven: het leek even alsof zonnepanelen geen interessante investering meer waren. “De werkelijkheid is gelukkig veel positiever”, gaat Thomas verder, “voor wie nu zonnepanelen wil plaatsen, is er eigenlijk niks veranderd: je kan nog altijd flink besparen op je energiefactuur.” En bij Futech kunnen ze het weten: dit is een hoogtechnologisch bedrijf van eigen bodem dat de hele technologie van de zonnepanelen door en door kent en beter nog, optimaliseert.

Ook bestaande installaties

En dat heeft zo zijn voordelen. “We werken met de nieuwste technologieën waardoor we het rendement van zonnepanelen naar het maximale niveau brengen.” En er is méér goed nieuws: “Dat geldt uiteraard voor nieuwe installaties maar ook voor gezinnen die vanuit het systeem van de terugdraaiende teller in het nieuwe tariefsysteem voor zonnepanelen terechtkomen. Als zij op een slimme manier bepaalde technologieën toevoegen, zijn ze gegarandeerd bijna altijd beter af dan in het oude tariefsysteem.”

Stroom zonder het net

Dus blijven zonnepanelen een goede investering: “Tuurlijk. Om te beginnen zijn zonnepanelen niet alleen goedkoper maar vooral veel efficiënter geworden. En zonnepanelen genereren nog altijd groene stroom.” En dat is belangrijk omdat je ook met  het nieuwe tariefsysteem geld kan verdienen: “Eén: de stroom van je zonnepanelen moet je of zoveel mogelijk direct gebruiken of opslaan in een batterij. Die stroom is immers gratis. Twee: de stroom van het net is niet gratis en dus moet je zo weinig mogelijk van het net afnemen. Samengevat: probeer zoveel mogelijk onafhankelijk te worden van het net.”Futech heeft daarom een aantal systemen ontwikkeld die bijdragen aan een hogere netonafhankelijkheid.

Slim van Futech

Futech kreeg de Innovation Award van VOKA: terecht want innoveren zit in het DNA. Hun installaties zijn dan ook futureproof en gaan minstens 20 tot 25 jaar mee. Geen terugdraaiende teller meer? Geen probleem bij Futech: “Omdat je de stroom van je zonnepanelen zo efficiënt mogelijk moet gebruiken, werd de iLusmart ontwikkeld. Dat is een slimme energiemonitor die je koppelt aan de digitale meter en kan opvolgen via de bijhorende iLusmart App. De iLusmart berekent haarfijn hoe je je stroom het best gebruikt en hoe de stroom het best rendeert voor batterijopslag. De iLusmart stuurt bijvoorbeeld ook onze laadoplossing voor elektrische voertuigen aan zodat je kan laden op momenten dat dit voor jou het voordeligst is. Wie het goed aanpakt, is dus nu eigenlijk beter af.”

Kopen of huren

Bij de installaties van Futech worden iLusmart en de thuisbatterij iLubat standaard geleverd. Huren kan ook: “Wij blijven eigenaar en de klant betaalt gedurende 20 jaar een vast afgesproken huurbedrag, dat gevoelig lager ligt dan de prijs van de elektricitiet van het net.”

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Join the discussion 2 Comments

  • Philippe schreef:

    Titel is volledig uit zijn context gerukt, met de digitale meter zal het terugverdienmodel NOOIT aan dat van de terugdraaiende teller komen!

  • Philippe schreef:

    Om een EV te laden, mag je het zo slim aanpakken als je wil je komt nooit beter weg dan met de terugdraaiende teller, door de maatregelen van de Vlaamse regering wordt het investeren in hernieuwbare energie zo goed als onrendabel.

Leave a Reply