Skip to main content

De Vlaamse Regering heeft het ontwerpbesluit van minister van Energie Lydia Peeters rond een systeem van garanties van oorsprong voor groene energie goedgekeurd. Garanties van oorsprong zijn certificaten die aantonen dat elektriciteit, gas, warmte of koude op een groene manier geproduceerd zijn.

“Garanties van oorsprong voor elektriciteit bestonden al”, reageert minister Peeters. “Nu hebben we een erkenningssysteem op poten gezet voor alle vormen van groene energieproductie. Dit vormt voor producenten een extra stimulans om groene energie te produceren en geeft vertrouwen aan cliënten om deze aan te kopen.”
Een garantie van oorsprong bewijst dat stroom, gas, warmte of koude wel degelijk op een groene manier is geproduceerd. Energieproducenten kunnen een erkenning aanvragen om voor bepaalde hoeveelheden energie, waarvan bewezen is dat ze op groene wijze zijn opgewekt, garanties van oorsprong te krijgen. De garanties van oorsprong worden door de VREG afgeleverd aan de producenten die voldoen aan de voorwaarden.

Sluitend kwaliteitsysteem

“Dankzij de garanties van oorsprong is er een sluitend kwaliteitsysteem dat het voor producenten interessanter maakt en hen stimuleert om groene stroom, warmte of koude, of groen gas op te wekken. Ze hebben met dit bewijs van groene energie immers een extra troef in handen om cliënten te overtuigen”, besluit Peeters.
Bron: lydiapeeters.be

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply