Skip to main content

Vandaag de dag brengen spaarboekjes erg weinig op, zeker nu ook de minimumrente van 0,11 procent niet langer gewaarborgd is. Het Belang Van Limburg ging op pad om uit te zoeken hoe men best de inflatie van 1,6% op jaarbasis kan compenseren.
zonnepaneel
Volgens het dagblad is één van de zeven manieren om spaarcenten te laten renderen in tijden van lage intrestvoeten de investering in zonnepanelen.
Als geld op de bank niets meer opbrengt, dan is het misschien interessant om het te investeren. Natuurlijk kan u een zwembad laten graven, maar buiten het plezier dat u er aan beleeft, is het rendement gering.
‘Aanzienlijk rendement’
Investeren mét rendement kan nog altijd met zonnepanelen, zo berekende de vergelijkingswebsite Topcompare.be. “Door de stijging van de energieprijzen en de daling van de kostprijs van zonnepanelen is het rendement van een installatie nog steeds aanzienlijk”, zegt Wouter Vandenheere van Tomcompare.be.
Topcompare.be rekende uit dat een investering in zonnepanelen de komende 25 jaar in Vlaanderen goed is voor een rendement van 2,3 tot 4,1 procent.”Zelfs na de afschaffing van de directe subsidies en de invoeging van de prosumentenbelasting”, besluit Vanderheere.
Bron: Het Belang Van Limburg

Leave a Reply