Skip to main content

Midden januari kondigde Futech een samenwerking met Payconiq aan. We rusten voortaan onze (semi)publieke laadpalen uit met een QR-code zodat klanten op een makkelijke manier hun laadsessie kunnen betalen. Zopas werd het eerste project met Payconiq als betaalmodule, bij SKM in Aartselaar, in gebruik genomen.

Innovatieve aanpak

SKM in Aartselaar breidde onlangs hun site uit met publieke laadinfrastructuur. Ze kozen uiteindelijk voor Futech: “Met hun ervaring in de sector waren ze voor ons een logische keuze. We kozen voor Futech omdat ze een betrouwbare partij zijn.” 

De laadpalen beschikken over de mogelijkheid om te betalen met Payconiq by Bancontact. “Als bedrijf willen we de service die we in onze winkel aanbieden graag doortrekken naar onze parkeerplaatsen. Terwijl de klanten shoppen, kunnen ze rustig hun auto laden en met een tevreden gevoel naar huis rijden,” zegt Steven De Hertogh van SKM. Mensen zonder laadpas kunnen dus ook bij hun terecht door de toevoeging van de Payconiq-technologie. De reactie van de klanten is alvast optimisch: “De klanten zijn positief. Er zijn nog niet heel veel laadpalen in de buurt ter beschikking, dus ze zijn welkom,” aldus Steven De Hertogh.

Goedkoop en gebruiksvriendelijk

Daarnaast heeft het systeem ook voordelen voor de gebruiker zelf. “De integratie van Payconiq zorgt voor een zeer gebruiksvriendelijk betalingsproces”, zegt Niels Fabry, Energie Adviseur B2B laadinfrastructuur bij Futech. “Je scant met je mobiel toestel de QR-code op de laadpaal waarna je kan selecteren met hoeveel kWh je de batterij van je elektrisch voertuig wenst op te laden. Vervolgens voltooi je de betaling via Payconiq en kan het laden beginnen.”

“Daarbovenop is Payconiq altijd en overal toegankelijk, in tegenstelling tot laadpassen die compatibel zijn met elke laadpaal. Bovendien weet je met het systeem van Futech als gebruiker meteen hoeveel je voor je laadsessie gaat betalen. Bij laadpassen worden de tarieven voor de gebruiker immers niet altijd transparant geafficheerd. Tenslotte betaal je bij het gebruik van Payconiq rechtstreeks aan de aanbieder van de laadpaal en valt de bijkomende afwikkelingskost, die aanbieders van laadpassen aanrekenen, weg”, besluit Fabry.

Meer informatie over de innovatieve laadoplossingen van Futech voor bedrijven en gezinnen kan u raadplegen op www.futech.be.