Skip to main content

Zopas bereikte ons het heuglijke nieuws dat de U2P Group, de holding waar Futech deel van uit maakt, als één van de drie finalisten werd genomineerd voor de Voka Ondernemersprijs Herman Dessers. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 1995 om een Limburger, een Limburgs bedrijf, een vereniging, instelling of groep die op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied, een opmerkelijke prestatie heeft geleverd, ‘aanmoedigend’ te belonen. Vorig jaar won Stijn Bijnens.
Naast de U2P Group met CEO Ismaël Ben-Al-Lal werden ook Sam Strijckmans (Nitto EMEA) en Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood) genomineerd.
Overzicht genomineerden:

  • Ismaël Ben-Al-Lal (U2Pgroup) is oprichter van energiebedrijven Futech en iLumen, die beiden deel uitmaken van de U2P Group. Die eerste onderneming zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. iLumen is een internationaal opererende onderneming die focust op de ontwikkeling en commercialisatie van productinnovaties die bijdragen aan de optimale werking van zonnepaneleninstallaties. De paradepaardjes van iLumen zijn de PIDbox, een innovatief en gepatenteerd toestel dat het rendement van zonnepanelen verhoogt en hun levensduur, en thuisbatterij iLubat.
  • Sam Strijckmans (Nitto EMEA) is voorzitter en CEO van Nitto EMEA. Hij startte zijn carrière bij de Japanse multinational in 2004 als Chief Financial Officer van Nitto Europe en groeide vanuit de Genkse vestiging door naar zijn huidige functie, waar hij aan het hoofd staat van 6 productie-eenheden en meer dan 1.800 medewerkers.
  • Axel Verberckmoes en Gianne Levenstond (Levenstond Seafood) richtten in 2007 hun visverwerkingsbedrijf op in Vlijtingen (Riemst). Het ondernemerskoppel neemt in 2012 de vishandels van Vandermaesen over en zet in op een verregaande en innovatieve tracebility van hun productieketen. Vorig jaar haalde het bedrijf 75 miljoen euro omzet.

‘Opmerkelijk groeitraject’

“Deze drie genomineerden legden als bedrijf en als ondernemende persoonlijkheden een opmerkelijk groeitraject af waarmee ze een goed voorbeeld zijn voor onze Limburgse ondernemers. Bovendien toont de lokale verankering dat onze provincie een vruchtbare grond is voor ondernemerschap. Daar zal Voka – KvK Limburg voor blijven ijveren. Deze ondernemers waarborgen welvaart en welzijn door hun durf en inzet”, zegt Voka – KvK Limburg-voorzitter Karin Van De Velde.
De uitreiking van de Voka Ondernemersprijs Herman Dessers vindt op woensdag 24 juni plaats op Corda Campus (Hasselt) en zal online te volgen zijn via een livestream.

De 3 genomineerden aan u voorgesteld


Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion One Comment

  • Erik Hendrickx schreef:

    Proficiat voor de drie ondernemingen.
    Maar natuurlijk vooral voor Futech.
    Wij duimen alvast

Leave a Reply