Skip to main content

De Vlaamse regering heeft akkoord gegeven voor een kapitaalverhoging van de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Het gaat om een verhoging van maar liefst 30 miljoen euro, en dat om de Vlaams-Limburgse ondernemingen te helpen verduurzamen. 

De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) is een investeringsmaatschappij die de economische groei in Limburg stimuleert. Duurzaamheid speelt hier een belangrijke rol, doordat LRM actief investeert in groene projecten. Eerder ontwikkelde zij al de “doorbraaklening”, een combinatie van begeleiding, onderzoek en financiering voor Limburgse ondernemingen. Dat deden ze in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) en Uhasselt. 

Sinds kort werd ook een nieuw concept in het leven geroepen: Het doorbraak-kapitaal. Dit heeft als doel om Limburgse kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen bij hun verduurzaming. Dat meldt Vlaams Minister voor economie en innovatie Jo Brauns aan TV Limburg. 

De verhoging van 30 miljoen voor dit nieuwe concept is bedoeld voor de verduurzaming van productie, zoals verwarming, isolatie, zonnepanelen en laadpalen. LRM verwacht hiermee zo’n 40 tot 50 projecten te kunnen realiseren, die een bedrag tussen €500.000 en 1 miljoen zullen krijgen. Het LRM ziet er dan op toe dat deze financiële steun enkel gebruikt wordt om energie-efficiëntie te verzekeren.