Skip to main content

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) rondde onlangs een nieuwe editie van het ‘Medium-Term Renewable Market Report’ af. Dit rapport omvat enkele bijzonder interessante conclusies.
Zo blijkt de groei van duurzame energie aanzienlijk groter dan verwacht. Voor het eerst hebben duurzame energiebronnen een grotere capaciteit om energie op te wekken dan kolencentrales. Het IEA voorspelt tegen 2021 een stijging van 13% van duurzame energiesystemen. De hoge groeicijfers kunnen verklaard worden doordat het aanleggen van wind- en zonneparken steeds goedkoper wordt. Ook hebben de overheden van grote landen zoals Mexico, China en India de voorbije jaren duurzame energie nadrukkelijk omarmd.
Een belangrijke pijler in de groei van duurzame energiesystemen is zonne-energie. In 2015 was zonne-energie verantwoordelijk voor 4% van het marktaandeel. Volgens het IEA zal dit aandeel tegen 2021 toenemen naar maar liefst 9%. Concreet voorspelt het IEA dat tijdens de komende vijf jaar wereldwijd elk uur niet minder dan 30.000 nieuwe zonnepanelen zullen worden geïnstalleerd. Een belangrijke factor hierin is natuurlijk de kostprijs van zonne-energie, die volgens het rapport van het IEA tegen 2021 met maar liefst een kwart gedaald zal zijn.


Bronnen: Solarmagazine.nl en NOS.nl
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply