Skip to main content

Huurformules bestaan tegenwoordig in alle mogelijke vormen en formaten. Zowat alles is anno 2014 te huur. Futech, specialist in groene energie, voegt nog een opmerkelijke nieuwigheid toe aan die lijst: het huren van zonnepanelen voor particulieren dankzij hun nieuwe Fix- en Flex-formules. Gedaan met grote investeringen in panelen, welkom onmiddellijke besparingen!
Fix en Flex
Het basisprincipe van deze twee formules is hetzelfde: Futech legt zelf de zonnepanelen aan tegen een opstartkost. Hiervan wordt elk jaar 1/20e terugbetaald onder de vorm van getrouwheidspremies, zodat je na 20 jaar de opstartkost hebt terugverdiend. Deze opstartkost is erg laag in verhouding met de waarde van de installatie. Verder wordt er elke maand een vaste vergoeding betaald aan Futech in functie van het aantal panelen. Je moet de opgewekte stroom natuurlijk niet meer aan je energieleverancier betalen waardoor je maandelijks al snel tussen de €20 en €100 bespaart.
Fix of Flex? Het grote verschil zit in de maandelijkse kost. Er wordt op de website van de VREG gekeken naar de laagste stroomprijs op de markt. Op deze stroomprijs krijg je nog 10% korting bij Fix en 20% korting bij Flex. Bij Fix staat dit bedrag vast voor 20 jaar. Bij Flex wordt het bedrag elk jaar geïndexeerd met 3%.
Voordelen
Wat dit principe zo anders maakt, is het feit dat er geen risico’s aan verbonden zijn. Je hoeft bovendien zelf geen grote investeringen meer te doen in zonnepanelen. De maandelijkse besparing is onmiddellijk voor u. Het onderhoud en de garantie van de panelen en de omvormer is gedurende de 20 jaar overigens de verantwoordelijkheid van Futech. En vooral: de zonnepanelen zijn na 20 jaar volledig van u!
Dankzij hun passie voor groene energie, en meer specifiek energiebesparende maatregelen, groeide Futech uit tot één van de grotere installateurs op de markt van groene energie. Het bedrijf richt zich op de installaties van fotovoltaïsche installaties, zonneboilers en andere energiezuinige maatregelen. Futech staat voor kwaliteit en professionalisme.
Bron : Limburg Actueel 

Join the discussion 4 Comments

 • Sandra schreef:

  Hoeveel bedraagt de opstart

 • admin schreef:

  Beste Sandra,
  Bedankt voor uw vraag. De opstartkost van onze huurformule varieert naargelang de grootte van de installatie. Indien u geïnteresseerd bent, kan u steeds volledig vrijblijvend een offerte opvragen.
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing- en communicatieverantwoordelijke
  Futech

 • christiaens schreef:

  Ik ben geïnteresseerd voor het huren van zonnepalen chr

 • Thomas Voets schreef:

  Beste,
  U kan hiervoor volledig vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website.
  Aarzel niet om me te contacteren bij eventuele vragen of opmerkingen
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets

Leave a Reply