Skip to main content

De hoge energieprijzen doen velen overschakelen op hernieuwbare energie, zoals zonne-energie. Een begrijpelijke keuze. Maar hoe kies je nu met welke installateur/bedrijf je wil samenwerken? Hoe weet je zeker dat je in zee gaat met vakmannen zodat je optimaal kan genieten van je investering? Waar houd je best rekening mee in de zoektocht naar het geschikte installatiebedrijf? Aan de hand van de volgende drie stappen helpen wij je graag op weg. Here comes the sun! 

Kies voor een kwaliteitsvolle installateur 

Zorg dat je gebruik maakt van een kwaliteitsvolle installateur. We horen je al denken “maar hoe weet ik of een installateur kwalitatief werk levert of niet?” Dat is een terechte vraag. Gelukkig kan je erkende installateurs makkelijk herkennen aan het bekwaamheidscertificaat of RESCert-certificaat. Om dat certificaat te behalen moet de installateur een opleiding volgen, slagen voor een examen en aantonen dat hij of zij beroepservaring heeft. In Vlaanderen is dit certificaat trouwens ook gekoppeld aan de premies voor zonnepanelen. Dat betekent dat het noodzakelijk is om samen te werken met een erkende installateur om een premie te kunnen ontvangen. 

Kies voor kwalitatieve zonnepanelen 

Vraag je installateur of de zonnepanelen voldoende getest worden alvorens ze geplaatst worden. Bij Futech maken we bijvoorbeeld enkel gebruik van QC Futech zonnepanelen. Deze worden niet enkel meermaals getest, maar hebben ook minder kans op barsten en geven schaduw minder kans (door de lagere temperatuurscoëfficiënt en meer bypass diodes). 

Kies voor een bedrijf dat niet enkel zonnepanelen installeert, maar waar je ook achteraf terecht kan met vragen of problemen 

Het kan zijn dat je ook na de installatie van je zonnepanelen nog met vragen zit. Wat bijvoorbeeld met premies? Wat als je zonnepanelen hebt laten installeren, maar besluit om te verhuizen? Hoe zit dat trouwens met het onderhoud van zonnepanelen? Bij Futech staan we ook na de installatie klaar voor onze klanten. Zo vind je op de website al heel wat informatie over je nieuwe zonnepanelen. Bij storingen kan je trouwens altijd onze after sales contacteren. Zij helpen je graag verder op weg!