Skip to main content

Smappee is een energiemonitoringsysteem waarmee u een duidelijk zicht krijgt op de energieverbruikers in uw woning. Met Smappee kan u op een eenvoudige manier besparen op uw energiefactuur.
Wat Smappee zo uniek maakt is zijn eenvoud. De energiemonitor kan op zeer eenvoudige wijze geïmplementeerd worden in uw woning. U kan er in real time de opbrengst van uw zonnepanelen mee opvolgen zodat u op elke moment van de dag op de hoogte bent van de status van uw installatie.
Gratis monitoring
Maar Smappee kan nog veel meer. Het toestel dient met een WIFI-verbinding verbonden te worden zodat alle meetwaarden doorgestuurd kunnen worden naar het online platform dat u gratis kan raadplegen op uw computer, smartphone of tablet. Zo krijgt u in real time zicht op de productie van uw zonnepanelen alsook uw elektriciteitsafname en – injectie. Voor elk toestel in uw woning bepaalt Smappee het verbruik en de hieraan verbonden kost.
‘Energievreters’
Een ander voordeel van het gebruik van Smappee is de mogelijkheid om de verbruiksprofielen van de toestellen in uw woning te identificeren. U kan bijvoorbeeld perfect nagaan welke toestellen de ‘energievreters’ zijn en bijgevolg onnodig veel elektriciteit verbruiken. Dankzij de slimme energiemonitors van Smappee kan u alle sluipverbruikers onder de loep nemen en op basis hiervan eventueel beslissen om voor een energiezuiniger toestel te kiezen. Dit komt uw energiefactuur uiteraard ten goede!
Zonnepanelen
Beschikt u over een zonnepaneleninstallatie? Dan wordt de meerwaarde van Smappee nog groter. Met Smappee kan u de opbrengst van uw zonnepanelen in real time opvolgen. Zo weet u meteen of uw zonnepaneleninstallatie al dan niet aan de verwachtingen voldoet. Ook kan u nagaan hoeveel energie van de zonnepanelen u meteen verbruikt en hoeveel u injecteert in het net. Aan de hand van deze gegevens kan men in één oogopslag bepalen of een thuisbatterij interessant voor u kan zijn.
Tenslotte kan u ook een beroep op Smappee doen wanneer u een duidelijk overzicht wenst te krijgen van uw water- of gasverbruik. Water en gas worden steeds duurder. Met eenvoudige meters kan u in real time het verbruik van gas en water opvolgen en eventueel ingrijpen waar nodig.
Smappee is heel eenvoudig te installeren en biedt tal van uitbreidingsmogelijkheden. Koop nu zonnepanelen bij Futech Home en krijg Smappee (ter waarde van 349 euro) er gratis bij.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply