Skip to main content
Sporten heeft verschillende voordelen. Denk maar aan een goede gezondheid, minder stress en een beter slaapritme. Maar voor ons primeert nog een belangrijk ander voordeel: Sport brengt mensen samen. Daarom is Futech als bedrijf sinds kort niet enkel grote fan van de Limburgse basketbalploeg Hubo Limburg United, maar ook officieel partner. Futech CCO Frans-Joseph Joosten waarom dit een logische keuze was voor Futech. 
Net zoals Hubo Limburg United biedt Futech kansen: “Wij bieden kansen aan schoolverlaters. Dat zijn vaak technische profielen die we dan mee kunnen nemen in onze ontwikkelingen en waarbij zij ook praktijkopleidingen krijgen.” Futech – wat trouwens staat voor Future Technology – is daarmee letterlijk en figuurlijk een bedrijf met toekomst, door kansen te bieden. “Dat is ook één van de redenen waarom ik ooit begonnen ben met de European Solar Challenge, om eigenlijk die studenten opportuniteiten te bieden”, licht de CCO toe. Bij Futech wordt niet gekeken naar leeftijd, geslacht of achtergrond en krijgt elke medewerker de kans om bij te leren en verder door te groeien. De diversiteit die daardoor binnen ons team is ontstaan, maakt het ook mogelijk dat wij voor elke klant tot het uiterste kunnen gaan. Daarnaast streven wij ernaar om – net als Limburg United – de beste te zijn. Daarom hebben wij één duidelijke missie: hernieuwbare energie toegankelijk maken voor iedereen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gezinnen of bedrijven die dankzij ons elke maand kunnen besparen op hun energiefactuur. Daardoor maken we elke dag het verschil. Hubo Limburg United en Futech doen volgens ons daarom eigenlijk hetzelfde: mensen verbinden en op deze manier het verschil maken. 

“Als een klant nee zegt, zijn we even sportief.”

En dat doen we goed. Zo begon Hubo Limburg United bijvoorbeeld met maar liefst vier overwinningen aan de competitie. Hoewel ze de laatste twee wedstrijd verloren, geven de spelers elke keer weer het beste van zichzelf.

“Nederlagen kennen we niet”, vertelt Frans-Joseph enthousiast. “We zijn uiteraard super gemotiveerd en we zijn natuurlijk erg blij als een klant ja zegt, maar als een klant nee zegt dan zijn we even sportief.” De CCO verwijst hierbij naar een eigen ervaring: “Ik was een klant misgelopen van een grote order en ik heb dat toen heel sportief opgevat. Die klant heeft mij een jaar later teruggebeld om dezelfde order toch nog te plaatsen en zei “jij was toen wel een van de sportiefste, ik zou het graag aan u gunnen”. Dus uiteindelijk, een nee is een tijdelijke nee.”

“De verantwoordelijke, dat is eigenlijk de coach van een departement en die moeten gewoon zorgen dat de mensen uit het team gemotiveerd blijven.”

Daarnaast is bij een succesvol bedrijf – net zoals bij een basketbalploeg – ook een sterk team van belang. “Wij werken er ook altijd aan dat het team goed op elkaar is afgestemd”, vult Frans-Joseph aan. Bij Futech geloven wij – net zoals bij basketbal – in de kracht van een sterk team. “De verantwoordelijke, dat is eigenlijk de coach van een departement, van dat team en die moeten gewoon zorgen dat de mensen uit het team gemotiveerd blijven. als iemand gedemotiveerd geraakt dan is daar een reden voor en als je daar snel genoeg over praat dan kun je dat ook wel weer snel genoeg motiveren. Mensen zijn zoals ze zijn. Die kan je niet veranderen en dat hoeft ook niet, maar iedereen heeft wel bepaalde kwaliteiten en interesses om iets te doen. Ik denk dat het gewoon heel belangrijk is dat de juiste persoon de juiste job heeft. En uiteindelijk, als er ergens eens een kink in de kabel is, dan is het aan de coach om die terug recht te trekken.”