Skip to main content

Een West-Vlaamse zakenman heeft met een grootschalige zwendel in zonnepanelen voor ruim een half miljoen euro verduisterd. Zaakvoerder Kevin D.P. (30) verkocht duizenden zonnepanelen aan nietsvermoedende Vlaamse klanten, inde de voorschotten, maar de beloofde zonnepanelen zagen de klanten nooit. De flamboyante kerel kocht met het geld dure luxespullen voor zichzelf en zijn echtgenote.
Spilfiguur van de zwendel is Kevin D.P. (30), een flamboyante zakenman uit Kortemark. Telkens paste hij hetzelfde trucje toe: na een plaatsbezoek stelde hij een scherpe offerte op, de klanten betaalden nietsvermoedend een voorschot, maar de beloofde zonnepanelen zagen ze nooit. Pas als de leveringstermijn na enkele weken overschreden was, begon het bij de klant te dagen dat er iets niet klopte.
Alles samen lichtte D.P. zijn klanten voor ruim een half miljoen euro op. Eén bedrijf werd voor liefst 470.000 euro opgelicht, dat was een project van ruim 2.300 panelen. Een handvol particulieren betaalde hem samen liefst 70.000 euro. Bij één leverancier heeft hij een schuld van zowat 100.000 euro.
Eigen vader opgelicht
“Het is een regelrechte oplichter”, zegt een kennis. De man lichtte zelfs zijn eigen vader op. Hij zette zijn eigen bankrekeningnummer op de facturen van hun bouwbedrijfje. De firma ging failliet. Er lopen tientallen rechtszaken tegen de zakenman, maar hij is nog steeds actief. Al lijkt hij voor gedupeerde klanten met de noorderzon verdwenen. De winkel in zonnepanelen is leeggehaald en op het nieuwe adres kennen ze de man niet. De man is nu ook zaakvoerder van een betalende website voor ondernemers.
Een dertigtal gedupeerden vond elkaar via het internet. De meesten dienden al een klacht in, een aantal gaat dat nu doen. Ook de FOD Economie zit op de zaak.


Bron: Het Laatste Nieuws

Join the discussion One Comment

  • sven arents schreef:

    Hij is nu nog altijd bezig in de mandelaan 533 zo gezegd als arbeider maar in feitte is hij baas en ontvangt nog altijd voorschotten

Leave a Reply