Skip to main content

Bij Futech zijn we volop op zoek naar elektriciens van zonnepaneleninstallaties. Op onze vacaturepagina vind je eenvoudig terug aan welke vereisten een kandidaat moet voldoen, en – misschien belangrijker – waarop gelet wordt tijdens een sollicitatiegesprek. Maar wat houdt een job als elektricien bij Futech eigenlijk in? Technieker Maik toont ons een blik op zijn werkdag. 

“Ik werk nu ongeveer zes à zeven jaar ongeveer bij Futech. Toen ik ben afgestudeerd en een job zocht ben ik bij verschillende bedrijven langs geweest. Bij Futech kon ik de volgende dag al beginnen”, vertelt de technieker. 

De werkdag van Maik begint met zijn planning. “Ik weet op voorhand wat er op de planning staat en ga ‘s ochtends al het nodige materiaal halen bij Futech. Ik check ook altijd of ik zeker alles bijheb. Ik heb vandaag bijvoorbeeld vier klanten op de planning staan dus rij ik van klant naar klant en breng daar alles in orde.” Als elektricien ben je dus natuurlijk ook veel op de baan. Het voordeel hiervan? Als Maik bij elke klant zijn opdracht heeft afgewerkt zit zijn werkdag erop en kan hij gewoon naar huis gaan. 

Er zit trouwens heel wat variatie in deze opdrachten, licht Maik toe: “Ik moet hier en daar eens een afkeuring of een interventie gaan doen. Soms moet ik naar een omvormer gaan kijken die kapot is, daar zit wel veel variatie in.” Gevarieerd werk, daar zitten volgens Maik voor- en nadelen aan verbonden. “Maar eigenlijk vind ik het wel fijn, een beetje veranderingen en niet altijd hetzelfde doen…

Naast zijn gevarieerde opdrachten heeft Maik ook nog eens flexibele uren: “Er wordt soms wel verwacht dat je wat langer werkt, maar daar wordt je op een andere dag voor beloond.  Dan kan je vroeger naar huis.”

Een goede technieker? Daarvoor moet je volgens Maik een beetje praktisch aangelegd zijn en ook voldoende technische kennis hebben. “Wij hebben dat wel nodig in onze functie, maar er zijn ook collega’s die geen elektriciteit gestudeerd hebben en die kunnen het ook. Als je de motivatie hebt om te leren en als je dat echt wilt, lukt alles!” 

Ben jij de elektricien die wij zoeken? Stel je dan zeker kandidaat via onze vacaturepagina. Ook meer informatie over de functie kan je hier terugvinden. Zonnepanelen op uw (groen)dak? Maak kennis met onze unieke aanpak!