Skip to main content

Het Solar team van GROUP T  is een groep enthousiaste studenten  die zelf een zonnewagen bouwen en hiermee 3000 km afleggen in de Australische woestijn. Gezien de zaakvoerders  zelf enkele jaren geleden meewerkten hieraan hebben zij nog steeds goede contacten met het huidige Solar team. 

Op maandag 4 augustus is voor de vierde keer hun Solar Tour van start gegaan en Futech mocht uiteraard niet ontbreken op hun lijstje. De award winnende zonnewagen , de Indupol One, wordt bij elk meewerkend bedrijf tentoongesteld.  Na de deskundige uitleg van de studenten,  kunnen we alleen maar bewondering hebben voor dit knap staaltje techniek waarmee het Solar team vorig jaar tijdens de race de ‘Innovation Award’ heeft gewonnen.

Gezien het zonnige weer werd de Indupol One al snel rijklaar gemaakt en mochten een paar rondjes rond het bedrijfsgebouw niet ontbreken. ‘Boys will be boys’ en het kwam al vlug tot een kleine race tussen de Indupol One en de Renault Twizy –de elektrische wagen die binnen Futech vooral als promowagen wordt gebruikt-.

 Wij wensen het Solar team alvast alle succes toe tijdens hun race door Australië in oktober 2014!

Leave a Reply