Skip to main content

Meer dan 20.000 eigenaars van zonnepanelen kunnen sinds 10 oktober geen groenestroomcertificaten aanvragen. Netbeheerder Infrax stuurt hen deze week een persoonlijke mail om dit alsnog mogelijk te maken.

Eigenaars van zonnepanelen kunnen groenestroomcertificaten aanvragen voor de productie van hun installatie. Per certificaat krijgen ze een bepaald bedrag.
Sinds 10 oktober staan de netbeheerders Infrax en Eandis in voor de uitreiking van die groenestroomcertificaten. Om de certificaten aan te vragen, moesten de eigenaars zich aanmelden met een unieke code.
“We hebben in november en december 70.000 codes verstuurd naar de mailadressen die wij hadden doorgekregen van de VREG”, zegt Infrax-woordvoerder Björn Verdoodt. “Meer dan 20.000 eigenaars zijn nog niet met het nieuwe systeem gekoppeld. Zij hebben onze eerste mail misschien verwijderd of niet aangekregen. ”
Herinneringsmail
“Klanten van wie de installatie nog niet gekoppeld is, krijgen deze week een herinneringsmail op de e-mailadressen die we van de VREG hebben doorgekregen. We raden die eigenaars dus aan om hun mail extra in de gaten te houden. Hebben ze eind deze week geen mail van ons gezien of zijn ze er nu al zeker van dat ze sinds enige tijd een nieuw emailadres hebben, dan nemen ze best even contact op met onze klantendienst, op 078/35.30.20. Ze worden dan binnen vijf dagen geholpen.”
Bron: Het Belang Van Limburg, 30 januari 2017

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 4 Comments

 • VandenBemden schreef:

  Ik heb mijn panelen nog niet geregistreerd moet dat wel als ik geen recht heb op certificaten?

 • admin schreef:

  Geachte,
  Bedankt voor uw bericht.
  De registratie van uw zonnepaneleninstallatie is inderdaad verplicht. Anders riskeert u op termijn een boete.
  Aarzel niet me te contacteren bij eventuele bijkomende vragen of opmerkingen
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing- en communicatieverantwoordelijke
  Futech

 • stephan ekelmans schreef:

  Beste,
  De onze zijn doorgegeven doch wegen Eandis zouden wij geen strommcertificaten hiervoor kunnen ontvangen. Deze zijn pas in November in dienst genomen en te laat voor certificaat.

 • admin schreef:

  Geachte heer Ekelmans,
  Bedankt voor uw bericht.
  Nieuwe zonnepaneleninstallaties <10 kVA komen inderdaad niet langer in aanmerking voor groenestroomcertificaten. Toch is aanmelding bij de netbeheerder verplicht, ook al heeft u geen recht op groenestroomcertificaten.
  Vriendelijke groet,
  Thomas Voets
  Marketing- en communicatieverantwoordelijke
  Futech

Leave a Reply