Skip to main content

Het Agoria Solar Team brak op 12 juni het wereldrecord ‘meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd’. De studenten van de KU Leuven legden 1051 kilometer af in 12 uur tijd op de testbaan van Ford Lommel. Hiermee braken ze het vorig record van 924 kilometer. Dat record werd in 2020 gehaald door het Nederlandse Solar Team uit Delft.

De BluePoint Atlas

Aan hun zonnewagen de BluePoint Atlas werd het afgelopen jaar hard gewerkt. De betrouwbaarheid werd onder andere verbeterd. Op een platte band na heeft de wagen dan ook succesvol de 1051 kilometer afgelegd puur op zonne-energie.

Bron foto: Solarteam.be

Volgende uitdaging: Sasol Solar Challenge

Van 9 tot 16 september, zal het Agoria Solar Team meedoen aan de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Studententeams over heel de wereld nemen deel aan deze 8-daagse wedstrijd waarbij ze zoveel mogelijk afstand moeten afleggen puur op zonne-energie. Het is de eerste keer dat het Belgische Solar Team meedoet aan deze race. Daarnaast is het ook de langste wedstrijd waar het team aan zal deelnemen. Betrouwbaarheid is dus van cruciaal belang. Hopelijk leveren ze dan weer een uitzonderlijke prestatie.
Bron: Solarteam.be