Skip to main content

De unieke 600 meter tussen de Keniaanse atleet Nicholas Kiplangat Kipkoech en een door Bert Longin bestuurde wagen aangedreven door zonne-energie is op de Memorial Van Damme in Brussel gewonnen door de auto. Longin finishte na 1:13.11, de Keniaan liet 1:16.70 optekenen.
longin2
De Keniaan nam uiteraard de snelste start, voor de wagen duurde het erg lang vooraleer die op snelheid kwam. “Ik zal blij zijn voor het team als we de finish halen”, had Longin eerder laten optekenen. “Al bijna twee jaar lang ontwikkelen 21 studenten de wagen, aangedreven door zonne-energie. Vorig jaar hebben we in Australië al meegedaan aan de Bridgestone World Solar Challenge, een wedstrijd over 3.000 km. Dat was een unieke ervaring.”
“Toen ze me als chauffeur vroegen voor de Memorial Van Damme-race moest ik dan ook geen seconde nadenken”, gaat Longin verder. “Rijden op een atletiekpiste is ook weer iets heel anders. Er is geen ruimte voor fouten. Onze wagen heeft geen topstart, dus Kipkoech zal zeker de leiding nemen. Maar één keer gelanceerd, kan de wagen wel 100 km/u halen.”
Bron: Belga

Leave a Reply