Skip to main content
Wie zonnepanelen heeft en nog werkt met een analoge meter, kan tot begin 2025 aan netbeheerder Fluvius laten weten nog geen digitale meter te willen. Dat heeft Fluvius afgesproken met de Vlaamse regering. De compensatie voor het wegvallen van de terugdraaiende teller kan dan weer maar tot eind 2025 worden aangevraagd.
De installatie van de digitale meter gebeurt niet meer prioritair bij mensen met zonnepanelen, zoals aanvankelijk was gepland. Dat was vorige maand al bekendgemaakt en is nu verankerd in een ontwerpregeling van de Vlaamse regering. De zowat 470.000 gezinnen met zonnepanelen die nog een analoge teller hebben zullen daardoor niet meer per se vóór eind 2022 een digitale meter krijgen. Zij worden mee opgenomen in de gewone uitrol die loopt tot juli 2029.
De Vlaamse regering heeft intussen met netbeheerder Fluvius ook afgesproken dat zonnepaneeleigenaars met een analoge teller sowieso tot begin 2025 zonder gevolg kunnen laten weten dat ze nog geen digitale meter willen. Dat laat Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) weten. Die afspraak geldt niet voor nieuwe prosumenten en voor prosumenten die al 15 jaar lang een terugdraaiende meter hebben gehad.
Wel oppassen met te lang uitstellen, want de compensatieregeling – die de Vlaamse regering heeft uitgewerkt voor het wegvallen van de terugdraaiende teller bij een digitale meter – kan je maar aanvragen tot eind 2025, laat het kabinet van minister Demir weten.
Bron: Vrtnws.be, 14 februari 2021
Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 2 Comments

  • Gerrit Jacobs schreef:

    En hoe vraag je dit uitstel aan? Moet dit nu al mbv één of ander formulier? Of doe je dit als ze de digitale meter willen plaatsen?

  • Ralph Scheffer schreef:

    Dit wil ik ook graag weten!

Leave a Reply