Skip to main content

Zonnepanelen winnen opnieuw aan populariteit, in een jaar tijd is het aantal installaties verdubbeld. Vorig jaar zijn er 24.000 nieuwe installaties geplaatst tegenover 10.000 in 2015. De kostprijs van zonnepanelen is de voorbije jaren sterk gedaald, waardoor installaties ook zonder subsidies op termijn geld opbrengen.
Het afgelopen jaar zijn er zo’n 24.000 nieuwe installaties geplaatst, ruim dubbel zoveel als in 2015. Het aantal nieuwe zonnepanelen ligt wel nog een pak lager dan enkele jaren geleden toen er wel nog subsidies voor zonnepanelen waren. De prijs van dergelijke installaties is fors gedaald, waardoor het op termijn rendabel is zonder subsidies.
Volgens Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) zijn zonnepanelen dan ook een goede investering. “Voor een goed rendement moet je niet meer bij de bank terecht”, zegt hij daarover in “De ochtend”. “Zonnepanelen zijn rendabel en brengen geld op. Bovendien zijn mensen minder afhankelijk van elektriciteitsprijzen.”
Tommelein benadrukt wel dat bedrijven en de overheid nog een tandje moeten bijsteken om de Europese doelstellingen te halen. Tegen 2020 wil de minister 6,4 miljoen extra zonnepanelen. “We moeten het goede voorbeeld geven”, klinkt het.
Bron: Deredactie VRT

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply