Skip to main content

Wanneer u in zonnepanelen investeert heeft dit tot gevolg dat u gevoelig bespaart op uw energiefactuur. Zeker in combinatie met een batterijopslagsysteem zijn de resultaten vaak verbluffend, zoals ook door onderstaand praktijkvoorbeeld wordt geïllustreerd.

Nick Pftitzner 1
De Australiër Nick Pftitzner betrekt samen met zijn vrouw en kinderen een ruime woning met vier slaapkamers en een zwembad. In 2015 bedroeg Nick zijn elektriciteitsfactuur maar liefst 2.289 dollar.  Omdat zijn energiekosten stilaan de spuitgaten begonnen uit te lopen, besliste Nick om op zijn woning een zonnepaneleninstallatie te laten plaatse in combinatie met een batterijsoplagsysteem (Tesla Powerwall).
De totale investering kostte hem dan wel 16.790 dollar, maar op amper een jaar tijd daalde de elektriciteitsfactuur van Nick met maar liefst 92% tot amper 178,71€. Oorspronkelijk werd voor dit project een terugverdientijd van 14 tot 18 jaar voorspeld, maar in de praktijk bedraagt de terugverdientijd slechts acht jaar.
De verwachting is dat tegen het einde van 2017 omwille van dalende prijzen (tot 40%) het aantal zonnepaneleninstallaties met batterijposlagsysteem in Australië zal verdrievoudigen.
Bron: choice.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion 2 Comments

 • Luc Testelmans schreef:

  Het voorbeeld is misleidend voor Belgische klanten die de installatie van een Powerwall overwegen. Immers, met de aanschafprijs plus de aanpassing van de plaatselijke infrastructuur, en nog eens rekening gehouden met de het feit dat de regering het vast gedeelte van de electriceitsfactuur kunstmatig hoog houdt, bedraagt de terugverdientijd voor een gemiddeld gezin tussen de 30 en de 40 jaar (daartegen is het rendement van de zonnepanelen ook al uitgeblust). Dus nutteloze investering in België voor particuliere klanten die Eneco niet veel klanten zal opleveren.

 • Lei schreef:

  Geachte komende en mede zonnepaneelhouders,
  “Zonnepanelen in combinatie met batterijopslag doet stroomfactuur met 92% (!) dalen ”
  Dat is een kreet waarvan U allen even stil van bent , niet dan !
  Maar bezin voor je begin !
  Die batterij moet verkocht worden ,dat is de boodschap .
  En wij , zonnepaneelhouders of komende ,zullen de gedwongen kopers zijn of worden.

Leave a Reply