Skip to main content

Na de rush op zonnepanelen in 2020 kent de Vlaamse PV-sector dit jaar een terugval. Het verdwijnen van de terugdraaiende teller is hier natuurlijk niet vreemd aan. Toch is er geen enkele reden om aan het rendement van de investering in zonnepanelen te twijfelen.
“Zonnepanelen zijn nog steeds een goede investering”, zegt onze CEO Ismaël Ben-Al-Lal in Het Laatste Nieuws. “We zien namelijk dat mensen die vandaag in zonnepanelen investeren een terugverdientijd hebben van negen jaar, en zeven jaar als de woning ouder is dan tien jaar. Door slimme producten toe te voegen kan je de gelijktijdigheid enorm verhogen en deze terugverdientijd flink verlagen. Dat wil dus nog altijd zeggen dat je binnen de tien jaar je investering terug verdient en dit voor een product dat minstens 30 jaar meegaat.”
Veel gezinnen lieten in 2020 zonnepanelen plaatsen om nog te kunnen genieten van het voordeel van de terugdraaiende teller. Door een uitspraak van het Grondwettelijk Hof, komen zij echter in het nieuwe tariefsysteem terecht van zodra hun digitale meter is geplaatst. Moeten deze gezinnen zich dan hun investering beklagen? “Mensen denken spijt te moeten hebben dat ze zonnepanelen hebben gezet, en uiteraard zou een overheid zijn afspraken gewoon moeten nakomen, maar als je erover nadenkt is de conclusie dat zonnepanelen nog steeds een goede investering zijn.”
“Bovendien zorgt de afschaffing van de terugdraaiende teller ervoor dat we opnieuw nadenken over andere manieren om ons energieverbruik te regelen”, gaat Ben-Al-Lal verder. “Zolang die terugdraaiende teller er was, remde het de innovatie van de mens en de kans om opnieuw tot alternatieven te komen. Maar bij Futech is dat juist een belangrijke waarde: nadenken over hoe we de dingen anders kunnen aanpakken dan we vandaag al doen. We zorgen dat ecologie en economie samengaan en dit door technologie te gebruiken.
Bron: HLN.be, 4 juli 2021

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Join the discussion 2 Comments

  • Markske schreef:

    En steekt Ben-Al-Lal zijn hand in het vuur, voor de rendementsberekening die hij vandaag maakt, dat die de komende 10 jaar gehaald wordt?
    Of kwaakt hij maar wat commeciële praat om zijn business draaiende te houden. Zoals vorig jaar ook de lokroep om nog in 2020 PV’s te installeren wegens de terugdraaiende teller.
    De burger is ondertussen wakker geworden en beseft dat wat vandaag de regelgeving of norm is volgend jaar al kan gewijzigd worden.

  • Philippe schreef:

    Ben er zeker van dat diegenen die hun investering op 10 jaar terugverdienen je zult moeten zoeken gelijk een speld in een hooiberg, je zal overdag al veel moeten thuis zijn en in de winter met EV en warmtepomp zal je veel bovenop moeten leggen!

Leave a Reply