Skip to main content

Zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal maakt reeds sinds geruime tijd deel uit van het STEM-platform. Dit is een onafhankelijke groep experten die de Vlaamse regering adviseert over het STEM-actieplan en prioriteiten voorstelt.
STEM
Op donderdag 22 maart vond in het Vlaams Parlement in Brussel het lanceringsevent STEMfluence plaats, een project dat op een creatieve én gedurfde manier jongeren vanuit hun eigen, veelal digitale, leefwereld wil prikkelen en stimuleren  om te kiezen voor wetenschap en techniek (STEM staat voor Science, Technology, Engingeering en Mathematics) in hun studie- of beroepskeuze. Het project richt zich in het bijzonder ook op kansengroepen en meisjes omdat die nog te weinig kiezen voor een STEM-studierichting en later -beroep.

‘Amper Slim’

Het project om STEM-studies en -beroepen te stimuleren bij jongeren werd omgedoopt tot ‘Amper Slim’.


Het ‘Amper Slim’ project werd afgetrapt in aanwezigheid van Philippe Muyters, Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport. De minister luisterde geboeid naar enkele uiteenzettingen, waaronder die van enkele STEM-rolmodellen zoals Ismaël Ben-Al-Lal (zaakvoerder Futech). Het lanceringsevent werd afgesloten met een feestelijke netwerkreceptie.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply