Skip to main content

Op donderdag 25 januari werd FABlab Geel officieel geopend voor het grote publiek. In het FABlab kunnen studenten en andere creatievelingen terecht om hun ideeën te realiseren door gebruik te maken van een aantal computergestuurde prototyping machines zoals een 3D-printer, lasercutter, CNC-machine, UV-printer, snijplottter,…
FABlab Geel
Met behulp van de nodige ontwerpsoftware en elektronica zijn de gebruikers in staat om (bijna) alles te maken. Ook worden er in het FABlab van Geel cursussen en workshops georganiseerd voor studenten.

Ideaal concept

Als fan van het eerste uur verzorgde Ismaël Ben-Al-Lal (zaakvoerder Futech) tijdens de opening een boeiende uiteenzetting. “FABlab is een uniek kader voor studenten om innovatieve projecten te realiseren. Dankzij ‘state of the art’ machines en materialen krijgen zij de mogelijkheid om van tekening naar uitgewerkt product te evolueren. FABlab is met andere woorden een ideaal concept om studenten kennis te laten maken met technische beroepen met het oog op een loopbaan in de industrie”, aldus Ben-Al-Lal.
FABlab Geel

Fotogallerij

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply