Skip to main content

Ismaël Ben-Al-Lal, een 34-jarige bedrijfsleider uit Zoutleeuw, koos niet voor de kortste weg om zich te kwalificeren. Zijn ‘road to Kona’ liep niet via een Iron Man van Europa, maar wel via eentje in Azië. “De coach van Triatlon Team Limburg heeft me overtuigd: “Als je nu niet probeert je te kwalificeren, ga je er achteraf met spijt op terugblikken.”
“Eigenlijk was ik nooit echt bezig met Hawaï”, vertelt Ben-Al-Lal, die in 2015 zijn eerste stappen in het triatlonwereldje zette.
“In 2018 merkte ik dat ik enorme sprongen voorwaarts maakte, waarop mijn coach me aanraadde een gooi naar een slot te doen. In het najaar van 2018 ben ik in Taiwan eerste algemeen geworden en heb ik daar mijn ticket verdiend.” Een bedrijfsleider – Ben-Al-Lal is CEO van Futech en iLumen – die een zware en tijdrovende uithoudingssport als triatlon beoefent. Een vreemde combinatie, niet?
“Het is een kwestie van keuzes te maken en geen excuses te zoeken. Vijf jaar geleden deed ik niet aan sport en woog ik 30kg meer. Ik stak veel meer uren in het werk dan vandaag, maar was een pak minder efficiënt. Een gezonde geest in een gezond lichaam is echt wel iets waarvan ik ondertussen overtuigd ben. Vroeger zocht ik ook steeds excuses omdat ik sporten niet belangrijk vond, maar vandaag is sporten een deel van mijn leven waaraan ik veel belang hecht. Wel ben ik een consistente sporter en vind ik het belangrijk dat triatlon een hobby blijft. Ik wil mezelf er zeker niet in verliezen. De sport dient als ontspanning en door consequent te trainen, merk ik dat ik met weinig uren veel resultaat kan boeken. Het kan toeval zijn uiteraard, maar sinds ik sport, hebben we met de bedrijven al enkele prijzen gewonnen.”

Twee dochtertjes

“Mijn ambitie op Hawaï? Genieten van A tot en met Z. Ik voel me zeer goed en presteer het best in extreme omstandigheden. Een echt doel heb ik niet, want het blijft een hobby. Presteren wil ik in mijn job en van mijn hobby wil ik genieten”, besluit Ben-Al-Lal, die zich in Hawaï omringd weet door zijn vrouw en twee jonge dochtertjes.
Bron: Het Belang Van Limburg, 11 oktober 2019

Motivatievideo

Het team van Futech verraste Ismaël tijdens zijn voorbereiding op de Ironman met een hilarische motivatievideo. Lachen, gieren, brullen!

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply