Skip to main content

De voorbije maanden gaan in als een uitstekende zomer wat betreft zonnepanelenopbrengst. “Over heel Europa werd het ene record na het andere verpulverd”, meldt  CEO James Watson van SolarPower Europe in een persbericht.

“Eén van de bijwerkingen van de hittegolf van deze zomer is dat er een recordhoeveelheid zonne-energie werd geproduceerd”, analyseert Watson. “Van land tot land werden er nieuwe mijlpalen bereikt.”

Te warm

Nochtans was de temperatuur in verschillende landen vaak te hoog. “Te warm weer doet de prestaties van zonnepaneleninstallaties meer kwaad dan goed. De goede opbrengstcijfers van de voorbije maanden zijn dan ook te verklaren door het uitzonderlijk zonnige weer in combinatie met de steeds groter wordende capaciteit van PV-installaties.”
Volgens SolarPower Europe zal de totale Europese capaciteit van zonnepaneleninstallaties tegen het einde van 2019 toenemen van 116 GW tot maar liefst 129 GW. In 2017 groeide de Europese zonnepanelenmarkt nog met 28,4%.

Nieuwe records

De verwachtingen zijn dan ook dat de zomer van 2019 opnieuw talloze records zal opleveren wat betreft zonnepanelenoutput.
Het laatste woord is voor PV-expert Rishab Shrestha (Wood Mackenzie Power & Renewables). “Gezien de capaciteitsprognoses zal het aandeel van zonne-energie in de totale energiemix in de toekomst zeker nog blijven toenemen.”
Bron: Greentechmedia.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief  

Leave a Reply