Skip to main content

De Vlaamse regering heeft zes miljoen euro uit het Klimaatfonds vrijgemaakt voor lokale energieprojecten. Met dat geld kunnen steden en gemeenten één of meerdere energieprojecten indienen bij het Vlaams Energieagentschap (VEA). 
Als het project wordt goedgekeurd, kan een gemeente tot 75 procent van de investeringskost steun krijgen. Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Concrete projecten in de eigen stad of gemeente zijn sprekende voorbeelden voor de inwoners. Daarom steunen we als Vlaamse overheid graag lokale projecten die het draagvlak voor de energietransitie verhogen én ons een stap dichter bij onze energiedoelstellingen brengen.”

Projecten

Lokale besturen krijgen van 11 maart tot en met 15 april 2019 de tijd om energieprojecten op hun eigen grondgebied in te dienen bij het VEA. De keuze is vrij. Alle projecten kunnen tot maximaal 1 euro per inwoner ontvangen, zolang ze maar te maken hebben met energie-efficiëntie, hernieuwbare energie, groene warmte of elektrische mobiliteit. Het kan bijvoorbeeld gaan om hoogrendementsbeglazing in schoolgebouwen, een warmtepomp in het gemeentelijk zwembad, of het vervangen van de straatverlichting door LED-lampen.
Gemeenten mogen meerdere voorstellen indienen. Pas als elke gemeente van wie een project geselecteerd werd steun ontvangen heeft, kan een volgend project in aanmerking komen.
Vlaams minister van Energie Lydia Peeters: “Vlamingen hebben een groot vertrouwen in hun lokaal bestuur. Als steden en gemeenten nieuwe energieprojecten kunnen realiseren waar hun inwoners baat bij hebben, vergroot het draagvlak voor de energietransitie.”
Bron: Lydiapeeters.be

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply