Skip to main content

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) maakt 468.000 euro vrij voor extra snellaadpalen voor elektrische auto’s langs de Vlaamse autosnelwegen. Dat moet rijden over langere afstanden makkelijker maken.
Eind vorig jaar verleende de Vlaamse regering een vergunning aan het Nederlandse Fastned voor de bouw van dertien snellaadstations op autosnelwegparkings langs de Vlaamse autosnelwegen, waarvan vier in Limburg. De bouw van de eerste stations is gepland voor dit jaar.
Met het extra budget van 468.000 euro wil minister Peeters op 28 nieuwe locaties langs Vlaamse autosnelwegen snellaadinfrastructuur plaatsen. Het gaat vooral om carpoolparkings en park and ride-locaties in het beheer van het Vlaams Gewest. In Limburg krijgen de locaties in Halen, Maasmechelen en Diepenbeek een subsidie van 12.000 euro. De locaties in Hasselt-Zuid en Lummen komen in aanmerking voor een subsidie van 24.000 euro. De snellaadpalen hebben een capaciteit van minimum 50 kW.

Snelle uitrol

Toekomstige exploitanten kunnen rekenen op investeringssteun van 12.000 euro of 24.000 euro, naargelang de locatie. Van de 28 locaties krijgen er elf een hoger subsidiebedrag van maximaal 24.000 euro, omdat ze deel uitmaken van een gebiedsdekkend netwerk van laadpalen langs autosnelwegen of omdat ze langs het Trans-Europees Transport Netwerk liggen. De overige 17 locaties worden ondersteund met een subsidie van maximaal 12.000 euro en zorgen ervoor dat er langs de grote verkeersassen om de 50 kilometer een snellaadpunt is.
“We trekken het subsidiebedrag fors op van 5.000 euro naar maximaal 24.000 euro. Zo willen we een maximale en snelle uitrol van de snellaadinfrastructuur stimuleren. De doorbraak van elektrische mobiliteit is een belangrijke maatregel in het kader van het Actieplan ‘Clean power for transport’. De subsidie loopt vanaf de periode van 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2021”, licht Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters toe.(gc/b)
Bron: Het Belang Van Limburg, 1 augustus 2020

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply