Skip to main content

“Wij verkopen niet enkel zonnepanelen maar we voorzien onze klanten van lokaal en duurzaam geproduceerde elektriciteit”, luidt het mission statement van Futech. Of: energie als dienst. En zonder investeringskost!
Na zijn deelname aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië was Ismaël Ben-Al-Lal in 2008 één van de oprichters van Futech. Vandaag is de onderneming uit Tessenderlo één van de grootste spelers in België als het over nieuwe energie gaat met zonnepanelen, batterijsystemen en laadinfrastructuur in het aanbod. En met Futech Home zijn ze ook op de particuliere markt actief.

Teamfoto Futech

Uniek aanbod

Wat kan Futech nu voor KMO’s en bedrijven betekenen? Veel. Heel veel: “We plaatsen gratis zonnepanelen op het dak van het bedrijfsgebouw en de kosten van de installatie zijn volledig voor onze rekening. De klant draagt dus geen investeringskost. Met de energie die de panelen opwekken, bespaart de klant gemiddeld 20% op zijn energiekost. Genereert de installatie geen stroom, dan betaalt de gebruiker niets.”

Voordelen!

Het is dus zeker de moeite waard om die formule tegen het licht te houden en de voordelen op te lijsten. Eén: géén investering want Futech draagt de volledige installatiekost. Twee: energie die één vijfde goedkoper is. Drie: in een contract van 20 jaar wordt de energieprijs voor die hele periode vastgelegd. Of: de klant heeft een perfect overzicht op de energiekosten over de volgende 20 jaar. En omdat Futech alles voor haar rekening neemt, inclusief de onderhoudskosten, heeft de klant geen zorgen: “Daarom spreken wij ook graag van dienstverlening of ontzorging.”

Snel zijn

Futech heeft een stevige reputatie en doet ook alles om die hoog te houden: de zonnepanelen die zij installeren zijn van topkwaliteit en leveren een hoog rendement. Bovendien bekijkt Futech met de klant welk type paneel het meest interessant is qua terugverdientijd. KMO’s of bedrijven wachten dan ook best niet te lang om Futech te contacteren: “Zonne-energie is één van de voornaamste energiebronnen van de toekomst. Maar iedereen weet natuurlijk dat die wereld voortdurend in beweging is. Eind mei komen er wetswijzigingen en het is slim om die voor te zijn al blijft zonne-energie altijd interessant, ook na die wetswijziging.”

Futureproof

Futech is helemaal gericht op de toekomst en kreeg daarvoor de Limburgse Innovation Award van VOKA. Zo focussen ze onder meer op duurzaamheid: “Omdat we overtuigd zijn van de samenhang tussen economie en ecologie, gaan onze producten 20 tot 25 jaar mee.” De installaties van Futech zijn dan ook futureproof, zowel qua materiaal als qua concept: “We ontwikkelden batterijopslagsysteem iLubat om het surplus aan stroom op te slaan. Hiernaast bieden we slimme laadoplossingen en zien we een toekomst voor bidirectionele systemen die het toelaten om de batterij van de auto in te zetten in het huishouden om zo pieken en dalen op te vangen.” Futech optimaliseert ook de eigen productie van energie: “Zo kan het wagenpark eerst opgeladen worden met de energie van de zon voor je overschakelt op het net.” Het bewijst dat Futech als bedrijf zelf ook futureproof is: je gaat dus met een betrouwbare partner in zee!

‘Duurzame beslissing’

“Het inzetten van duurzame energie past perfect in ons bedrijfsbeleid, de investering dan weer niet”, stelt Marc Neyens, productiemanager van Wasserij Mireille, “daarom kozen we voor de expertise van Futech, een innovatieve partner die ons volledig ontzorgde. Ook na 10 jaar blijven ze het hoogste rendement bewaken en garanderen. Een duurzame beslissing dus en dat blijkt ook uit onze balans.”
Mireille drone
Bron: De Zondag (regio Noord-Limburg en Zuid-Limburg), 21 februari 2021

Maak kennis met onze formules voor bedrijven en vraag uw offerte aan!

Leave a Reply