Skip to main content

Op 3 april keurde het plenaire Vlaams parlement het decreet over de digitale meter goed. Dit decreet bepaalt dat bestaande zonnepaneleneigenaars (omvormervermogen ≤ 10 kVA) die een digitale meter krijgen er voor kunnen kiezen om hun huidige compensatiesysteem te behouden voor 15 jaar waarbij de digitale meter virtueel terugdraait.
Een veelgestelde vraag is op welke datum de termijn voor deze 15 jaar exact ingaat.
Voor bestaande zonnepaneleneigenaars die in het vergoedingssysteem met de virtueel terugdraaiende teller willen blijven, geldt de datum van het eerste volledige AREI-keuringsverslag als datum van indienstname.
Als een bijkomende installatie wordt geplaatst of de bestaande installatie wordt uitgebreid, dan blijft de datum van het eerste volledige AREI-keuringsverslag van het oorspronkelijke deel gelden.
Bron: Nieuwsflits 2019/7 PV-Vlaanderen

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Join the discussion One Comment

  • Linda Dillen schreef:

    Beste
    Om het huidige compensatiesysteem te behouden voor 15 jaar waarbij de digitale meter virtueel terugdraait. Schrijft u dat de datum van de eerste Arei-keuringsverslag telt. Mijnn zonnepanelen zijn geplaatst december 2014 en uiteraard dan ook gekeurd. Betekend dit dan dat ik nu december al 6 jaar kwijt ben van mijn 15jaar ??

Leave a Reply