Skip to main content

Energieregulator VREG meldt dat de V-test waarmee Vlaamse consumenten energiecontracten kunnen vergelijken dit jaar al 1 miljoen keer is gebruikt. Dat is bijna net zo vaak als heel vorig jaar.

De V-test voor gezinnen werd in 2022 al 968.998 keer uitgevoerd; in heel 2021 1.190.608 keer. De test voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo’s) werd al 31.939 keer uitgevoerd tegenover 59.574 vorig jaar.

Nieuwe functionaliteiten

De V-test bewijst volgens de energieregulator als enige niet-commerciële en volledige online- prijsvergelijker in Vlaanderen zijn waarde. Om gezinnen en kmo’s nog beter te ondersteunen bij hun zoektocht naar het meest passende energiecontract, heeft de VREG diverse nieuwe functionaliteiten toegevoegd.
Zo kunnen gebruikers een persoonlijk profiel ‘Mijn V-test’ en een koppeling met energiegegevens in het Fluvius-portaal aanmaken. De koppeling met Mijn Fluvius maakt het ook gemakkelijker om de jaarkosten van dynamische contracten juister in te schatten. Dynamische contracten zijn contracten waarbij de prijs per uur wordt bepaald. Als gebruikers een digitale meter hebben en Fluvius al minstens 1 jaar per kwartier het verbruik uitleest, kan de V-test een schatting maken van de jaarkosten van dynamische contracten.
Bron: Solarmagazine.nl, 17 juni 2022

Leave a Reply