Skip to main content

Vanmiddag heeft Annemie Turtelboom (Open VLD) ontslag genomen als minister van Energie. “De erfenis van de energieheffing werd overdreven gepersonaliseerd”, gaf Turtelboom tijdens een persconferentie aan.
Na het invoeren van de Vlaamse Energieheffing, de zogenaamde ‘Turteltaks‘, kwam de Minister zwaar onder vuur te liggen. Deze heffing, ingevoerd om de historische schuld van groenestroomcertificaten weg te werken, kost een gemiddeld Vlaams gezin ongeveer 100 euro per jaar.”Noch ik noch mijn partij hebben zich hier iets te verwijten”, reageert Turtelboom bij VRT Nieuws. “Het dossier is te gepersonaliseerd geraakt. In het belang van mijn partij geef ik de fakkel door.”
Het moment van Turtelboom haar ontslag is geen toeval. Binnenkort wordt een beslissing genomen over de biomassacentrale in Gent. “Dat zal een impact hebben op de hoogte van de heffing”, zei Turtelboom. Als liberaal politicus verbonden worden met een belasting: het blijft een ongemakkelijke combinatie. “Loslaten is niet het einde van de wereld. Het is het begin van iets nieuws”, besloot ze haar korte persconferentie.
TOMMELEIN
De opvolger van Turtelboom wordt Federaal staatssecretaris Bart Tommelein. De Oostendenaar was sinds 2014 staatssecretaris van Sociale Fraude, Privacy en Noordzee in de federale regering.
Bron: deredactie.be

Leave a Reply