Skip to main content

Duizenden Vlamingen kunnen dankzij een beslissing van energieminister Bart Tommelein alsnog genieten van een belastingvoordeel tot 3.070 € als ze hun dak isoleren. Normaal gezien verviel de fiscale aftrek op 1 januari 2017, maar omdat volgeboekte dakwerkers erover klaagden dat ze veel klanten moesten teleurstellen, heeft Tommelein een overgangsmaatregel in het leven geroepen.

“Je krijgt nog tot het einde van dit jaar de tijd om een bestelling te plaatsen en een voorschot te betalen”, reageert Tommelein in Het Laatste Nieuws. “Voorwaarde voor die korting is dat alle resterende facturen op 31 december 2017 voldaan zijn.”
Tegelijk heeft Tommelein aangekondigd dat hij de steun aan renovaties van volledige woningen nog gaat versterken. “Wie extra inspanningen levert om zijn huis energiezuiniger te maken, krijgt hetzelfde voordeel als wie een nieuwbouw plaatst. Ingrijpende energierenovaties zijn renovaties waarbij minstens 75% van de buitenschil van het huis (buitenmuren, daken en vloer) geïsoleerd wordt. Wie het ‘E-peil’ van zijn woning kan terugdringen tot 90, krijgt een korting van 50% op de onroerende voorheffing. Als je E-peil maximaal 60 bedraagt, krijg je een volledige vrijstelling, en dit gedurende vijf jaar. De maatregel zal gelden voor stedenbouwkundige vergunningen die zijn aangevraagd vanaf 1 oktober 2016.”
Bron: Het Laatste Nieuws, 11 oktober 2016

Leave a Reply