Skip to main content

In tegenstelling tot wat hij eerder aankondigde, neemt Bart Tommelein (Open VLD) dan toch vervroegd afscheid als Vlaams Energieminister. Tommelein wordt vanaf 1 januari 2019 burgemeester van Oostende.
“Ik was echt van plan mijn mandaat als viceminister-president in de Vlaamse regering uit te doen, zoals ik ook had aangekondigd. Maar Oostende roept, alsmaar luider. De uitdagingen voor mijn stad zijn groot. Ik voel aan dat ik er best van bij het begin bij ben. Zo kunnen we als team samen op volle kracht uit de startblokken schieten”, licht Tommelein toe.
“Het was een verscheurende keuze. Ik was en ben heel graag minister. Maar het voelde aan alsof het schip zou vertrekken met de hele bemanning aan boord terwijl ik als kapitein op de kade moest blijven staan” zegt Tommelein. “Ik kan begrip opbrengen voor de vraag van de minister-president om te blijven tot het einde van de legislatuur, maar ik hoop dat hij mijn beslissing begrijpt. Afscheid nemen doet altijd pijn, maar ik kijk tevreden terug op mijn mandaat als viceminister-president van deze Vlaamse regering.”

Lydia Peeters

Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten heeft niet lang gewacht om een opvolger van Tommelein aan te duiden. Lydia Peeters, huidige burgemeester van het Limburgse Dilsen-Stokkem, neemt vanaf 1 januari 2019 de taken van Tommelein over als Vlaams minister.
Lydia Peeters
Bron: Tommelein.com

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply