Skip to main content

De markt van de elektrische wagens zit in de lift. Onlangs werd in politieke kringen nog het voorstel geformuleerd om tegen 2030 verplicht elektrisch te rijden. In 2017 zullen er in Vlaanderen alvast 750 bijkomende publieke laadpalen geïnstalleerd worden.
Een elektrische wagen is natuurlijk iets anders dan een wagen op diesel of benzine. Zo dient een elektrische wagen opgeladen te worden aan een laadpaal. Wat zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten?
electric vehicle
Allereerst is het belangrijk te bepalen op welke manier u uw wagen wenst op te laden.
Er bestaan vandaag een aantal systemen op de markt die via een bepaald principe de wagen opladen. Enerzijds is er de gewone monofasige aansluiting. Deze is eenvoudig te installeren, maar heeft als nadeel zijn lange oplaadtijd van 10 tot zelfs 16 uur.
Een tweede mogelijkheid is het snel laden op wisselspanning. Hiermee kan men de batterij van een elektrische wagen in een viertal uur quasi volledig opladen. Bij een dergelijk systeem zijn er evenwel een aantal aandachtspunten.
Zo dient men gebruik te maken van een driefasige aansluiting met nulgeleider. Een snellader op wisselspanning laadt met een vermogen van 22 kW. Dit zorgt ervoor dat er een stroom zal vloeien van 32 A. Het vermogen van de vermogensschakelaar van de hoofdkast dient dus groter dan 32 A te zijn. Dit is bij veel woningen niet het geval waardoor de netbeheerder een kleine aanpassing dient door te voeren. Hiertoe kan u vrijblijvend een offerte aanvragen bij de netbeheerder.  Op basis van uw EAN nummer weet de netbeheerder vanop afstand van welk vermogen er bij u sprake is.
Futech en elektrische laadpalen
Futech levert vanuit zijn ingenieursbenadering advies op maat en zoekt de beste oplossing zodat u uw elektrisch voertuig zorgeloos thuis kan opladen. Met de ‘Plug & Go’ formule biedt Futech een all-in concept aan. Dit wil zeggen dat we op maat van uw voertuig een laadsysteem uitwerken. Ook de elektrische aanpassingen aan uw binnen installatie nemen wij voor onze rekening. De eventuele herkeuring van de elektrische installatie wordt ook door Futech voorzien.
Kiezen voor een laadoplossing bij Futech is kiezen voor zekerheid. Alle laadoplossingen die Futech aanbiedt zijn uitgebreid getest door onze ingenieurs en worden dagelijks in onze onderneming gebruikt. Indien nodig voorzien we ook een energiemeter die de verbruikte energie voor het opladen registreert zodat u deze fiscaal kan inbrengen in uw zaak.

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Leave a Reply